Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

UPO -tuoli kaipaa pientä pintaremonttia

 
Isoäiti hankki 70-luvulla UPO -pöydän ja 4 tuolia.
 Pöytä setti eivät löytäneet paikkaansa ja setti ajelehtikin vuoroin ulkokalustekäytössä ja varastossa. Tänä kesänä päätin pelastaa mummolan pari vielä _ehjää_ UPO-tuolia. 
 Hauska ajatella, että mummoakin on suomalainen "muotoilu" jollain tapaa täytynyt kiinnostaa kun on nämä itselleen hankkinut :)
 
UPO-tuoleista kerrotaankin, että ne tulivat "markkinoille" suhteellisen voimallisesti 70-luvulla.
Mitään kansansuosikkeja näistä ei syystä tai toisesta koskaan tullut. Suht edullisesti näitä näyttää vielä löytävän käytettynä.
 
Toinen tuoli oli kohtuullisen hyvässä kunnossa (kuva), mutta toinen oli saanut maaliroiskeita pintaansa. Maaliroiskeet sai rapsutettua kyllä irti, mutta niistä oli ehtinyt imeytyä väriaineita  tuolin pinnoitukseen. Nyt olisikin kiva kuulla, että onko kellään tietoa/kokemusta miten muovikalustetta voisi entrailla? Taikasienet yms..kemikaalit on jo kokeiltu. Hiomapaperi, hienon hieno on ollut mielessä, mutta meneekö sillä vaan muovin pinta lopullisesti rikki...
 
Jostain kuulin, että olisi sellaista maalia jolla saa nimenomaa muovia maalattua... Olisi kiva kuulla kokemuksia muovin maalaamisesta? Saman sävyn löytäminen voisi olla aika haasteellista, mutta ei mahdotonta. enemmänkin mietin pysymistä. Kaikki vinkit otetaan mieluusti vastaan... Vaihtoehto on sekin, että jättää pienet maaliroiskeet paikalleen :D.

6 kommenttia:

 1. Heipos! Kiva kun kävit blogissa <3. Sullakin löytyy näemmä tosi kivoja juttusia täältä. Ja tää muoville tarkotettu maali kiinnosta amuakin hei! En ookaan aiemmin kuullut :)!

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Uutistoimisto Anselmi :). Kiva kun kävit moikkaamassa. Kieltämättä aika haastteellista muovin entisöinti,mutta elämä ois aika tylsää jos ei olis muutamaa positiivista pähkinää purtavana. Ja jos ratkottavia ropleemia ei ole, niitä saa näppärästi lisää vanhojen kunnostettavian kamppeiden kanssa ;). Muovin kösittelyyn soveltuva mahdollinen, yksi tuote olisi ehkä tiedossa, johon palaan myöhemmin. Täytyy vielä selvitellä, että varmasti sitten oikeesti käy ja soveltuu ko rojektiin :D.

  VastaaPoista
 3. Heippa! Tuosta muovin maalaamisesta on ikkunan karmien verran kokemusta. (talo rakennettu 1979)Vaikeaa on mutta sitkeys palkitaan kunhan jaksaa olla kärsivällinen. Yksi ja ainut maali löytyi rautakaupasta, en muista nyt nimeä mutta sitä kuuleman mukaan käytetään myös laivojen maalaamiseen joten pitäisi olla kestävää... Ja haju oli kyllä melkoinen.

  Toivottavasti löydät sopivan maalin tuoliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna ja kiva kun löysit tiesi tänne. Mukava kuulla kokemuksiasi muovin maalaamisesta ja liekö sama tuote josta minäkin kuullut :). Täytyypä tosiaan sevitellä asiaa. Muovi on aika haasteellinen ja varsinkin tuollaisen vanhemman tuotteen käsittely.

   Poista
 4. Anonyymi15:02

  Täällä sama ongelma, punaiset tuolit kaipaa puhdistusta ja kiiltokin on hävinnyt. En välttämättä maalaisi mutta puhdistus/kiillotusaine olisi kova sana...

  VastaaPoista
 5. Anonyymi10:32

  Kannattaisi testata jollain huonompikutoisella tuolilla, jos muovisten tuulilasien pinnan uudistamiseen tarkoitetut Novus plastic polish -hienohionta-aineet sopivat myös näihin, muoveja kun on erilaisia. Tämä on kuitenkin tarkoitettu tämäntyyppisten tuotteiden kunnostukseen.

  VastaaPoista