Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

UPO -tuoli kaipaa pientä pintaremonttia

 
Isoäiti hankki 70-luvulla UPO -pöydän ja 4 tuolia.
 Pöytä setti eivät löytäneet paikkaansa ja setti ajelehtikin vuoroin ulkokalustekäytössä ja varastossa. Tänä kesänä päätin pelastaa mummolan pari vielä _ehjää_ UPO-tuolia. 
 Hauska ajatella, että mummoakin on suomalainen "muotoilu" jollain tapaa täytynyt kiinnostaa kun on nämä itselleen hankkinut :)
 
UPO-tuoleista kerrotaankin, että ne tulivat "markkinoille" suhteellisen voimallisesti 70-luvulla.
Mitään kansansuosikkeja näistä ei syystä tai toisesta koskaan tullut. Suht edullisesti näitä näyttää vielä löytävän käytettynä.
 
Toinen tuoli oli kohtuullisen hyvässä kunnossa (kuva), mutta toinen oli saanut maaliroiskeita pintaansa. Maaliroiskeet sai rapsutettua kyllä irti, mutta niistä oli ehtinyt imeytyä väriaineita  tuolin pinnoitukseen. Nyt olisikin kiva kuulla, että onko kellään tietoa/kokemusta miten muovikalustetta voisi entrailla? Taikasienet yms..kemikaalit on jo kokeiltu. Hiomapaperi, hienon hieno on ollut mielessä, mutta meneekö sillä vaan muovin pinta lopullisesti rikki...
 
Jostain kuulin, että olisi sellaista maalia jolla saa nimenomaa muovia maalattua... Olisi kiva kuulla kokemuksia muovin maalaamisesta? Saman sävyn löytäminen voisi olla aika haasteellista, mutta ei mahdotonta. enemmänkin mietin pysymistä. Kaikki vinkit otetaan mieluusti vastaan... Vaihtoehto on sekin, että jättää pienet maaliroiskeet paikalleen :D.