Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Musta vaiko valkoinen RAR-keinu ?
Sveitsiläisen Vitran valmistama RAR-keinun suunnittelijoina ovat yhdysvaltalainen pariskunta, Ray ja Charles Eames vuodelta 1950. Viiskytlukua on kutsuttu muotoilun kultakaudeksi,  modernismin aikakaudeksi. Moni silloin suunniteltu muotoilutuote voisi edelleen olla kuin tänään suunniteltu. Ehkä maailmasodan jälkeinen aika oli sellaista tahtojen tilaa, haluttiin luoda uutta ja luovuus pääsi valloilleen? Ehkä jotain samaa heittäytyvää uurastusta ja yritteliäisyyttä tarvittaisiin tähänkin aikaan, jotta saataisiin yhteiskunnan pyörät pyörimään ja lama voitettua.

Itselle tärkeää on se, että tuote on alkuperäinen. Alkuperäisyyttä arvostavan, keinua haaveilevan kannattaakin olla tarkkana, mistä tuolin hankkii. Valitettavasti tätäkin valmistetaan paljon kopiona. Vitran valmistama on aitoa alkuperää oleva keinutuoli.
Keinutuoli on nyt rantautumassa myös meidän huusholliin. Se on ollut pitkäaikainen haave. Värinä olin ajatellut alkuunsa, että ilman muuta valkoinen. Mutta sittemmin olen tykästynyt myös mustaan. Valkoinenhan olisi kyllä ajattomampi, mutta jokin tässä mustassa vetoaa meikäläiseen.

Ystävät rakkaat, kuulisin mielelläni kommenttia - musta vaiko valkoinen? Ajattelin hakea kokeeksi myös valkoisen ja sittenhän sen näkisi kerrasta kumpi passaa. Voi olla että tuo musta pomppaa liikaa silmille, toisaalta antaa vastapainoa valkoisuudelle...

Ps:  Näkyykö googlen lukijaboxi teille, kun omaani se ei jaksa latautua?
Onko ongelma blogissa vaiko koneellani?27 kommenttia:

 1. Vaikea sanoa! Jotenkin näen tuon tuolin vaan valkeana, vaikka mustaa värinä onkin mielinen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Irmastiina. Se voi olla, että valkoinen olisi turvallisempi ja ajattomampi ratkaisu?

   Poista
 2. Näkyykö muuten Google-lukijaboxini teille? Itselleni se näkyy ihan normisti asetuksissa ja esim. ulkoasu välilehden kautta. Etusivun kautta taas ei näy. Voi olla vika tässä mun koneessanikin, l. oma koneeni vaan lataa sitä tosi kauan?
  Jossain vaiheessa tulee kyllä näkyviin, mutta kestää, kestää. Poistin jo mm. Facebook-ikkunankin ja lisäsin perinteisen että josko siinä syy (kun ropleema tuli sen ja mm. share linkin lisäyksen myötä) ? Voihan olla etteivät ne liity mitenkään toisiinsa...

  VastaaPoista
 3. ♥vau, niin tai näin, keinu on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kummatkin värit ovat ihania :)

   Poista
 4. Itse tykkään enemmän tuosta valkoisesta keinusta :)
  Minulle ei näy lukijat-palkkisi, mutta minähän en näe edes omia lukijoitani :( Mutta puhelimella ja tabletilla taas näkyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen olisi varma valinta ja voi olla että on myös aikaa kestävämpi ratkaisu :). Ai sinullakin sama ongelma. Itseasiassa äsken hetken näkyi tuo oma lukijapalkki ja nyt taas kadoksissa. Outo juttu, herjaa välillä että - yhteys ei ole vielä saatavilla suojattujen yhteyksien kautta -. Onko sinulla sama juttu? Teksti tulee näkyviin ulkoasu välilehdellä kun katsoo kohdasta "esikatselu" lukijaikkunaa.

   Poista
  2. Joo, minulle myös herjaa tuota samaa. Olisi kiva tietää, mikä on vikana ja voiko siihen itse vaikuttaa...

   Poista
  3. Onpa outo juttu, l vika taitaa olla jotain bloggeriin liittyvää? Jos näinkin monella ongelmaa niin nyt vaan laitetaan kaikki palautetta. Josko sieltä tulisi ratkaisua asiaan :)

   Poista
 5. Ite oon enempi mustan ystävä, joten sen ottaisin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämäti mustakin olisi hyvä vaihtoehto ja siinäpä se vaikeus onkin kun kummatkin olisi ok omalla tavallaan :)

   Poista
 6. Mustasta määki tykkään!
  Ei näy lukijapalkki, ei sun ei oma eikä muittenkaan. Joskus vahinkosa hetken näkyy, mut häviää taas. Mitään herjauksia en oo kyl huomannu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Liisax, sepä se, musta alkaa näyttää soppelilta kun on tuossa pari pvää ollut ja silmä alkaa tottua. Ai sinullakin sama ongelma. Onpa outoa ja ihan sama itsellä että väliin näkyy hetken ja sitten taas ei millään. Toivottavasti löytyy ratkaisu asiaan :)

   Poista
 7. Valkoinen on tietysti aika varma, mutta kyllä tuossa mustassa taas on enemmän jotain, varsinkin valkoista vasten. Siis musta😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, valkoinen olisi turvallinen ratkaisu, mutta voisi olla myös tylsä kun paljon vaaleeta. Keinu siro, l.ei ole mielestäni mustanakaan liian hallitseva

   Poista
 8. Minulta ovat lukijakuvat kadonneet jo viikko sitten, olen lähettänyt vikapostia googlelle ja bloggerille tuloksetta.
  Ajattelin josko sähköposti herjaa ja otin uuden sähköpostin ja kysyin äsken google-palautteen kautta pitääkö sähköposti vaihtaa. Odottelen vastauksia.
  Muuten iPadissani näkyy lukijapaneeli, mutta ei näillä pöytäkoneilla.
  Windowsit on vaihdettu, että siitä ei ainakaan ole kyse.
  En näe myöskään muiden sivuilta lukijapaneelia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, siis Sinullakin sama ongelma :(, voi tympeys. Sama juttu että iPadissa näkyy lukijapaneeli ok. Eli jotenkin ongelman täytyy liittyä pöytäkonesovellukseen? Kun mobiililaitteilla ja tableteilla toimii normisti. Laitoin myös palautetta, saas nähdä tuleeko vastausta. Toivotaan että saadaan tähän ratkaisu pikimmiten

   Poista
 9. Lukijaboxi näkyy nytten, mutta paljon oon huomannu että ei lataudu tai sitten ei ole sitä liittymis nappulaa kun blogeissa oon seikkaillut.. Ja tuo tuoli on ihana!!!! Itse valitsisin valkoisena, mutta mustanakin äärettömän hieno. :) Ihanaa uutta viikkoa!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain latautumisongelmaa näyttäisi olevan. Musta taitaa viedä voiton :) Samoin sinulle mukavaa viikkoa !

   Poista
 10. Musta tuo kivasti kontrastia ja on selkeämpi katseen vangitsija. Valkoinen taas sulautuu paremmin ympäristöönsä. Anna mennä fiilispohjalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, fiilispohjalla mennään. Sepä se, että kummatkin kivoja, mutta kyllä meille tuo musta lopulta jäi :)

   Poista
 11. Minulla näkyy käyttäjäboxi ja kiitos kun kävit vierailulla, jotta löysin vastavuoroisesti tänne. Ihania kuvia ja tunnelmia. Tuo lukijaboxijuttu oli minullakin pitkään harmina kun käytin InternetExplorer selainta. Heti kun vaihdoin Google Chromeen, ei ongelmaa enää omalla koneella ole ollut. En tosin tiedä onko ongelma edelleen olemassa niille, jotka käyttävät IE ja käyvät blogissani? Ja tuo ongelma on ollut ainakin minulla jo monta kuukautta, eli ei ole uusi asia. Olisi tosiaan mielenkiintoista tietää mistä johtuu, toivottavasti selviää. Sitten asiaan :) Tykkään enemmän valkoisesta, mutta vaikea on tietysti sanoa, kumpaan sinun tulisi päätyä. Kannattaa varmaan mennä intuition ja fiiliksen mukaan. Minua on aina askarruttanut, onko tuo keinutuoli mukava istua ja muutenkin hyvä? Se on kyllä tosi kaunis ja siro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Madame Kissankulma ja kiva että löysit tänne myös. Siinä on ihan kiva istua. Tykkään kyllä kovasti. Aika sirohan se on, että voi tuntua oikein isokokoisesta miehestä kevyeltä :)

   Poista
 12. Minusta tuo musta on tyylikäs, varsinkin jos sinun koti on muuten aika valkoinen. Kivalta näyttää tuo valkoinen turkkipeitto siinä sen päällä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimme on tässä kohtaa valkoinen, tosin tummaakin sävyä löytyy kyllä. Mustaanhan me päädyimme lopulta ja kivalta vaikuttaa :)

   Poista
 13. Tuo keinu on niin ihana! :)
  Meille ottaisin mustan, mutta teille käy kyllä kumpi vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista Meena. On kyllä kiva keinu ja musta jotenkin vaan otti paikkansa olohuoneessa. Ja kyllähän omakin sisustusmaku päivittyy ja hakee välillä uutta suuntaa. Ja luulen että tämä liittyy siihen, l. pientä muutosta ilmassa. :)

   Poista