Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nojatuoliprojektin yllätykset...Rouheesta pinnasta/kankaasta haaveilin kyllä, mutta en ehkä kuitenkaan ihan näin pelkistetystä ilmeestä :) 
Tässä on tämän illan tulos. 
Ajattelin iltapäivällä, että nytpäs purankin tuoliprojektista vanhan kankaan pois ja kenties huomenna illasta nidon uuden päällisen tilalle.
Ihan näin ihanteellisesti homma ei  sitten sujunutkaan.


Tässä vaiheessa näytti vielä lupaavalta. Jousen kohouma herätti aavistukset että kaikki ei ole ihan niin hyvin kuin kuvassa näyttää...

Ja ei todella ollutkaan. Kaikki pohjakankaat olivat hiutuneet rikki useammasta kohtaa...

Pohja oli onneksi ehjä ja tukeva. Mutta voi sitä pölyn määrää kun purin vanhat päällysteet, meriheinät sun muut täytteet. Pari muovipussillista tuli "purkujätettä".


Muutaman sidoslangan joutuu uusimaan...Pari tuolia olen joskus aikaa sitten kunnostanut pohjia myöten. Niistäkin on niin pitä aika että osaaminen on vähän niin ja näin. Liekö muistiinpanot enää tallessakaan? Jostain pitäisi saada myös tarvikkeita ja näillä leveysasteilla se ei ole ihan yksinkertaista. Jousia sitovat narut ja aluskankaat on uusittava myös... Onneksi jouset oli sentään ehjät ja tuoli muuten tosi tukeva...


Alkuunsa ajatus oli jotain tämäntyyppistä lookia tuoliin (alin kuva otettu Jeanne d´arc Living lehdestä), mutta nyt kun se on tuossakunnossa kuin nyt on - en ole enää ihan varma mitä siihen olisi järkevintä laittaa :D

Kaikki vinkit kunnostusprojektiin otetaan vastaan. 
Tällaista tänään. Jatkan tuoliprojektin ihmettelyä joskos siitä vielä istumakelpoinen tulisi?

Kivaa tätä viikkoa teille kaikille ♥

Sike

23 kommenttia:

 1. Voi että, nuo tuollaiset yllätykset on kyllä aina vähän kurjia:/ Nooh, mutta aivan varmasti saat tehtyä tuolista pikkumutkien jälkeenkin upean:) Superkaunis tuoli siitä tulee♥ Itse en osaa kunnostaa huonekaluja, mutta se olisi kyllä hieno taito osata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pölynmäärä ainakin oli niin karsea, että jos sen olisin tiennyt, en olisi sisällä kankaita alkanut purkamaan. Mutta tehty mikä tehty ja nyt vaan tekemään pohjatöitä. Olen löytänytkin jo pohjakankaan + sidosnaru/lankaa yhden tuttavan kautta. Josko se siitä lähtisi kasautumaan .) Kivaa tätä viikkoa Viivi!

   Poista
 2. Oi kuinka ihana tuoli siitä varmasti tulee, ihan hurja homma mutta hienoa että osaat kunnostaa näitä vanhoja tuoleja! Hauskaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa en ole ollenkaan varma osaanko. Olen tosiaan yhden vastaavan nojatuolin kunnostanut kansalaisopiston kursseilla pohjia myöten ja yhden joskus ns ominpäin. Niistäkin on jo aikaa... Eli hieman hakusessa on että miten ja millätavalla. Mutta tietoa ja osaavia ammattilaisia onneksi löytyy l. heidän neuvoillaan eteenpäin :)

   Poista
 3. Olihan pienessä tuolissa isoja yllätyksiä :) Iso urakkahan siinä on edessä, mutta kuinka upea siitä sitten lopuksi tuleekaan, jään innolla odottamaan projektin päätöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, jouset olisi varmaan tulleet kohta läpi kankaista. Eli siinämielessä hyvä että alkoi vaihtamaan niitä. Uskon myös että tuosta tulee valmiina ihan kiva kontrastia tuova elementti kotiimme :) Aurinkoista päivää Souliina!

   Poista
 4. No voi, että! Vinkkejä en osaa antaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Irmastiina. Jotain suuntaa olen jo löytänyt projektiin, eli eiköhän e siitä lähde rullaamaan :)

   Poista
 5. Inspiroiva proggis ja kuinka paljon ihailenkaan ihmisiä, jotka uskaltavat tarttua toimeen ja opetella, vaikka sitten yrityksen ja erehdyksen kautta, noin mahtavan kädentaidon. T: eräs joka salaa haaveilee entisöijän/verhoilijan opinnoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entisöijä/verhoilijan ammattiosaaminen olisikin loistava taito. Ollapa sellainen itselläkin. Yhden kurssin oppien perusteella täytyy tämä nyt kuitenkin kunnostaa. Toisaalta kysyvä ei tieltä eksy tässäkään, l. pitää kysyä neuvoa viisaammilta. Mukavaa torstaita Enne :)

   Poista
 6. Woa, tsemppiä projektiin !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tarvitaan :D Kiitos tsempeistä S-beauty of Life ♥

   Poista
 7. Vanhoista huonekaluista kun ei koskaan tiedä, monesti kunnostettaessa huomaa, ettei homma olekaan ihan yksinkertainen. Mutta kyllä se aina vaivan palkitsee! Tuossakin tuolissa on niin kaunis runko, että siitä tulee varmasti upea! :) Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Aina tulee yllätyksiä. Toisaalta onhan tämäkin jo vanha tuoli, että ihmekös jos kankaat ovatkin puhki kuluneet. Ilmeisimmin päälliskankaita on vaihdettu, alkuperäistä ei enää ollut. Pohjakankaat vaikuttaa orginaaleilta. Tykkään itsekin haasteista ja tässä yksi sellainen. Löysin yhden tuttavan jonka kautta saan tarvittavaa materiaalia...Josko tämä tästä :) Kivaa viikkoa Heli!

   Poista
 8. Huh-huh, onneksi en osaa edes neuvoa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Aili-mummo. Kyllä tästä joku kasaan vielä saadaan, eriasia sitten että millainen :)

   Poista
 9. Täällä kävi taas niin, että alotin tuoliprojektin ja lopulta joku toinen teki sen mun puolesta :) Se joku toinen ei kestänyt katsoa mun toivotonta yritystä edes avata vanhoja ruuveja ;) Tosin mulla olikin kyseessä Aalto- tuoli. Sun tuoli näyttää kivalta ja uskon, että siitä tulee tosi hieno! Onnea jatkoon siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta. Yahtoo myös Aalto-tuolin :D. Uskon itsekin että kyllä tuosta vielä tuoli tulee :) Vaatii vähän enemmän vaivaa ja aikaa ja viitseliäisyyttä, kuin olin alkuun aatellut. Kivaa loppuviikkoa Ruut!

   Poista
 10. Upea tuoli ja näköjään paljon työtä tiedossa. Jollain kurssilla saisit ehkä apua projektiin? Itse käyn enemmän tai vähemmän jatkuvasti entisöintikurssilla ja raahaan sinne kaikki projektini. Hyvillä neuvoilla pääsee pitkälle. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssilla projektia olisikin näppärä viedä eteenpäin. Yhden vanhan tuolin entisöintikurssin olen käynytkin vuosia sitten. Mutta ne opit unohtuu niin äkkiä, kun ei vastaavaa ole äsekettäin tehnyt. Onneksi tietoa on saatavilla ja materiaalejakin kunnostukseen löytyy pienen etsimisen jälkeen.

   Poista
 11. Oikein upea tuoli! Kyllä siitä vielä salonkikelpoinen tulee, uskoisin näin :) Pitäneekin jäädä selailemaan tarkemmin blogiasi, kun sattumalta tänne onnistuin tieni löytämään - ihanalta näyttää!

  Hyvää alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
 12. 'onpas vain upea tuoli ja aika projekti. Mutta onneksi kaikesta selviää ja uskon, että saat tuolista vielä todella upean <3
  Mulla olis kans ihan vaan päälisien ompelua, mutta olen niidenkin kans vähän hukassa :D

  VastaaPoista
 13. Vau!! Ihana tuoli, ja mikä projekti, tulee varmasti ihan huikean upea! :) Ja ihanaa kun teet itse, mulla ei olisi taitoa ollenkaan, mutta se tunne sitten kun se on valmis ♥ ♥ Innolla odotan millainen kaunotar sieltä paljastuu! :)

  VastaaPoista