Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Viirun ja Pesosen talossa 
 
 
Hei taas pitkästä aikaa! Varoitus heti alkuun, tästä postauksesta voi seurata "tavaraähky". Nimittäin tässä kohteessa ei mikään ole minimalistista. Kuvat otettu Grönä Lundin Tivolissa sijaitsevassa "Viirun ja Pesosen talosta. Muu väki viihtyi huvipuistossa, mutta minä jumahdin tähän taloon. Talo oli niin hauskasti sisustettu Pesoskirjojen kuvituksia mukaillen.
Kaikki näytti hyvin samanoloiselta - kuin kirjan sisään olisi astunut.  Ja minähän en vaan voi vastustaa tällaisia, mielikuvituksellisiin lastenkirjoihin perustuvia asioita :).
 
Pesos-kirjasarjan on luonut ruotsalainen Sven Nordqvist. Hän kuuluu niihin, joka myös itse kuvittaa  kirjansa. Pesosen hahmossa kiteytyy hauskasti "DIY"- l. tuunaus. Tähän Pesosen luovuuteen harva meistä yltää. Tästä ei voi muuta kuin ottaa inspiraatiota. Melkein mitä vaan voi hänen laillaan yhdistää tai kehitellä uudelleen. Oli helppo kuvitella parivaljakko seikkailemaan tähän taloon. Onneksi talossa ei liikkunut mitään "tekohahmo viiruja ja pesosia". Joskus on vaan paljon elämyksellisempää kuvitella hahmot itse tilaan kuin että siellä kulkisi näyttelijät esittämässä heitä.
 
 

Tivoli Grönä Lund

Lämpimästi tervetuloa mukaan uudet lukijat :) Mukavaa saada teidät joukkoon!

Lähiaikoina olisi tarkoitus vierailla asuntomessuilla hakemaan hieman toisentyyppisiä sisustusideoita ja katsastelemaan tuttavien ja kollegoiden sisustuksia. Deko-lehdestä katselinkin jo etukäteen ja mielestäni paljon kivoja kohteita tiedossa

Kuulemisiin♥

Sike

22 kommenttia:

 1. Oi, kun näyttää kivalta paikalta! :) Itsekin on tullut pienempänä luettua ja katsottua tv:stä Viirua ja Pesosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tämä parivaljakko on vaan niin ihana ♥

   Poista
 2. Onpa todellakin aidon näköinen :) ja totta tuo mitä sanoit, parempi kun talossa ei ole hahmoja, vois mennä fiilis pilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö totta, joskus vaan kivampi niin :)

   Poista
 3. Siis ihan totta? Mahtava paikka!!! Onpa todella sisustettu uskollisesti kirjojen kuvitukselle. Olen ihan hulluna Viiru ja Pesonen kirjoihin ja luen niitä mielelläni lapsille päiväkodissa. Kuvituksissa on aina mukavia pikku kikkoja myös aikuisille. Ne saavat hymyn leviämään ihan väkisin kasvoille.
  Kuvituksessa on niin ihana tunnelma, että monesti olen miettinyt, miten suloista olisi asua tuollaisessa pikkumökissä tai ainakin kun pääsisi pujahtamaan sinne edes hetkeksi. Nyt kun saisi puolison innostumaan asiasta, lähtisin "käymään" Pesosella kylässä Gröna Lundissa.
  Kiva lukuvinkki aikuisellekin: Viirun ja Pesosen joulupuuhat! Luen sen joka ikinen joulun alus unisatuna lapsille lepohetken aikaan ja aina se on yhtä hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania kirjoja ovat todella. Jotenkin oli kyllä onnistunut kokonaisuus ja loppuun asti viimeistelty asianmukaisella tyylillä. Pesoska on niin hupaisa hahmo ja kisulinsa myös. Sellaisia hyvänmielen veijareita :)

   Poista
 4. Täällä olisi mukava käydä! Viiru ja Pesonen lasten lemppareihin kuuluva parivaljakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin Tukholmaan ja vierailulle kohteeseen :). Parivaljakko on todentotta niin hauska

   Poista
 5. Voi ihana, näyttää tosiaan aivan kuin siltä kirjalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lasten suusta kuultuna myös "tämä on aivan just niin kuin niissä kirjoissa" :)

   Poista
 6. Helppo on kuvienkin perusteella kuvitella Viiru ja Pesonen tuohon taloon - ihania yksityiskohtia tulvillaan. Viiru ja Pesonen ovat olleet yksi meidän perheen lemppareita - onhan kissammekin Viiru:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana :D, teillä on sitten siellä ihan oma Viiru ilostuttamassa :). Meidän kissamme taitaa mennä lähemmäs Karvinen-osastoa (jääkaappi-nukkuminen ja sitä rataa...)

   Poista
 7. Näistä kuvista tulee niiiin hyvälle tuulelle :-) Rakastan Viiru ja Pesonen kirjoja ja onpa meille hankittu muutama
  parivaljakon DVD:kin.
  Voi tuota sisustuksen luovuutta ja leikkisyyttä! Upeita kuvia olet napsinut, kiitos tästä kivasta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pidit kuvista :). Jotenkin nämä on niin hauskoja tällaiset. Bisnestähän nämä tällaiset ovat, mutta jos niistä tulee kävijälle hyvä fiilis ja tunne että ihan niin kuin kirjassa, niin " ei huono" ollenkaan :)

   Poista
 8. ♥ oiii, miten mahtavan ihana paikka ja kuvat!

  VastaaPoista
 9. Oi ihanuus! Meilläkin on kovasti luettu Viirua ja Pesosta♥ Ihanannäköinen paikka, en yhtään ihmettele, että jumiuduit tuonne:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaimellisesti jäin pyörimään kamerani kanssa. Ajattelinkin että milloin tulevat häätämään ulos :D

   Poista
 10. Ihana paikka, ihant kuvat! Mielettömiä vanhoja esineitä tuolla, en olisi kyllä päässyt lähtemään tuolta pois;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja juuri nuo vanhat tavarat, huonekalut ja tapetit sunmuut tekikin siitä varmaan niin aidon oloisen :)

   Poista
 11. Tuo paikka näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
 12. Olen hurahtanut Viiru ja Pesonen- kirjoihin, joten ihan mielettömän hienoa olisi päästä käymään tuolla talossa. Ihania kuvia!Olemme joskus käyneet Junibackenissa, jossa on muistaakseni tehty Pesosen ukon verstas. Ihana sekin.

  VastaaPoista