Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bauhaus värejä asuntomessuilla


Yksi tämän vuoden asuntomessujen suosikkejani oli atrium-talo Luck. Joskus sisustus voi olla lähellä taideteosta ja tässä totetui mielestäni se ajatus. Itselle tuli ekaksi mieleen tässä kohteessa käydessäni -  bauhaus-tyylistä tuttuja piirteitä; mm. värimaailma ja funktionaalisuus. Sininen ja keltainen ovatkin vanhvasti nousussa olevia trendivärejä - siihen kun lisätään punainen - voidaan jo puhua bauhausvärien esiinmarssista?  Bauhaus tyylisuuntahan lähti 1920-30 -luvulla Saksan Weimarista. Bauhaus-koulun  perusti Walter Gropius Weimariin 1919. Lähtökohtana oli luoda oppilaitos jossa yhdistyvät niin arkkitehtuuri-, käsityö-, taideteollisuus kuin taidekoulutus.
Modernin arkkitehti- ja esinesuunnittelun sanotaan olevan lähtöisin nimenomaan Bauhausista.

Tämä kohde on Heidi ja Geoff Luck;n sisustama ja Jarkko Könösen suunnittelema. Kantavana teemana heillä on ollut sisustaa kohde Space Age ja High-Low-ajatuksella. Kaiken ei pidä olla uutta ja kiiltävää. Kohde on pitkälti sisustettu kierrätyskalusteilla ja esineillä. Pääsääntöisin kylläkin kierrätysdesignella.


Itse pidin kovasti tästä kohteesta. Talo itsessäänhän oli musta ulkoa ja sisäpihan puolelta valkoinen. Atrium ajattelu näkyi suojattuna sisapihana. Atrium käsite taas perustuu muinaisroom. aikaan ja tarkoittaa asuinrakennuksen keskeistä tilaa - olohuoneen kaltaista pihaa ja jonne tultiin suoraan eteishallista.

Omaan kotiimme tyyli olisi liian moderni, mutta tässä tämä toimi mielestäni mielettömän hyvin. Kodin sisustuksenhan olisi hyvä huomioida talon arkkitehtuuria myös.
Mitä mieltä olet tästä kohteesta ja bauhaustyylistä ylipäätään?

Leppoisaa sunnuntaita, taas on pian käsillä uusi työviikko :)

Sike


20 kommenttia:

 1. Mä kanssa tykkäsin talo Luckista:) Ehkä hieman liian retroa/modernia (hauskaa, että voi olla molempia:D), että ottaisin sellaisenaan kaiken omaan kotiini, mutta todellatodella kaunista ja tykkäsin kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla, omaan kotiin liika modernia ja selkeää. Tykkään myös omissa nurkissa hiukan pehmeämmistä ja rouheemmista jutuista. Mutta kokonaisuutena tämä oli vaan niin hieno ja jäi mielenkiintoisena kohteena mieleeni. Erottui myös joukosta juurikin siksi, että oli vähän erilainen kuin ihan ns valtasisustusmuoti :)

   Poista
 2. Tykkään, mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen todella, se onkinnosuva sana tähän kohteeseen. Esim. värikkäät naulakkojutut eteisessä ja pyyhekoukkuratkaisut olivat vaan jotenkin niin ihanat :)

   Poista
 3. Värimaailma miellyttää ja ajattomuus. Tykkään, vaikka omassa kodissa tykkään hieman enemmän "pehmeydestä". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, ehdottomasti ajatonta sisustaa klassikkodesignella. Oli ne sitten kierrätettyä tai uutta. Niiden mielenkiintoa ei muotioikut hetkauta .)

   Poista
 4. ♥todella paljon kaikkea kaunista ja ihanaa! Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset wc-paprurullat huolisin itselleni myös vaikka heti :)

   Poista
 5. tää oli kyllä kiva kohde! ihania kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ruut. Täällä oli tosiaan paljon mielenkiintoisia juttuja. Esim. nuo pihakeinut olivat aivan huippujutut ja sopis sisustukseenkin täydellisesti. Sellaista pientä leikkisyyttä joka piristää muodollista sisustusta kivasti :)

   Poista
 6. Luck näyttää minun silmiini ihanan raikkaalta! Ainoastaan punainen nahkasohva oli hieman liian ärhäkkä minun makuuni. Keltainen korostusvärinä on huikean kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sohvaa en minäkään meille saisi soviteltua mitenkään, eikä varmaan moni muukaan juttu ihan istuisi tämän hetken settiin. Oma koti ja sisustus on niin erityylinen, mutta mielestäni on aivan ihana ihailla tällaisia aivan erityylisiä koteja. Tässäkin näkee että sisutukseen on todella paneuduttu ja viety tyyli rönsyämättä loppuun saakka :)

   Poista
 7. Tämän talon takia menin asuntomessuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kyllä paljon kivoja yksityiskohtia :)

   Poista
 8. Ei silti sinun kotisi veroinen ;)
  Kuvaat todella taidokkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ainosofia. Erityyliset kodit ovat rikkaus :)

   Poista
 9. Tämä oli ihan ehdoton suosikkini! Tein tämän talon takin toisen reissunkin messuille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan myös käyneeni kaksi kertaa. Tämä oli yksi niistä joita piti toisen kerran oikein ajatuksella katsella.

   Poista
 10. Luck oli yksi suosikeistani messuilla. Juuri kuten sanoitkin, kokonaisuus oli niin hienosti viety loppuun saakka arkkitehtuurista viimeiseenkin yksityiskohtaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se ja jotenkin tulee hyvä fiilis tällaisessa onnistuneessa paletissa. Kaikki on kohdallaan :)

   Poista