Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

eteisen muutoksessa ripaus marrakechia
 
Eteisen/tuulikaapin muodonmuutoksesta olen jo pitkään haaveillut ja nyt se saatiin myös toteutettua. Sanotaan, että sisäänkäynnissä (eteinen, halli, tuulikaappi....) olisi hyvä näkyä kodin tyyli. No meillä pääeteinen oli aiemmin lähinnä täyteen sullottu pakollinen kulkuväylä sisään ja ulos.  Uudistilaan tehdyn arkieteisen myötä, tämän tilan sai nyt tehdä pelkäksi sisäänkäynniksi. Kenkä-, harraste- ja vaatesäilytystilat ovat nyt pääsääntöisesti arkieteisen puolella, pukkarin ja kodarin yhteydessä. Eteisen ja hallin välinen ovi kannettiin myös varastoon ja sekin toi roimasti tilan tuntua. 

Tämä eteisen muutos tapahtui pienellä budjeteilla, viimevuoden remontista ylijääneitä maaleja hyödyntäen. Raivasin tilasta pois kenkäkaapit, hyllyt, naulakot ja istuintason laatikostoineen.  Tilalle tein pöydän metallijalaksista ja siitä varastossa lojuneesta marokkohenkisestä tarjottimesta. Osa ehkä muistaakin tarjotinpähkäilyni, halutessasi voit käydä lukemassa sen täältä. Tarjotin oli alkujaan musta ja poistin siitä pääpiirteittäin mustan maalin pois. Ripaus casablancan ja marrakechin tunnelmaa :). Pienen puisen rahin olen päällystänyt vanhalla nahkatakilla. Rahi löytyi vuosia sitten asuessamme Helsingissä - jäähallin kirppikseltä.

Kodinonni toivottaa teidät tervetulleeksi kotiimme,  se onkin uusi kukkaihastukseni ja ihmekyllä pysyneet toistaiseksi hengissäkin. 
 Alinna, viimeisenä löytyykin kuva, josta voit käydä katsomassa miltä täällä näytti ennen.


Yksi ongelma oli nämä erilaiset tekniikkaan liittyvät taulut yms hässäkät...
Poishan niitä ei saa ja kotelointikaan ei olisi järkevää näin pienessä tilassa...
Alimmat maalasin seinänsävyllä ja ylimmän kaapin ovi toimii nyt magneettitauluna vaihtuville kuvaseteille. Tämän tuolin kaveriksi olisi tulossa jokin pystynaulakko. Houkuttaa ajatus naulakon siirreltävyydestä. Ajattelin että voisin suunnitella sellaisen itsekin syksyn mittaan. 
Valmiista naulakoista ihastuttaa Mikko Laakkosen Latva, taikka Teppo Asikaisen Oka mustana... Kivoja seinänaulakkojakin olisi olemassa, mutta kun meillä on sellainen aiemmin tilassa ollut niin jotenkin sitä vaan kaipaa siihenkin nyt muutosta...

Latva naulakko, musta- Pystynaulakko Oka

kuvat; finnishdesignshop

Laatikosto löysi uuden paikan varastosta säilyttimenä. Katonmaalauksen melkein unohdin, l. se toi tosi paljon raikkautta ja avaruutta lisää.
Tällainen pintaremppapäivitys tälläkertaa. Mennään taas palan matkaa eteenpäin ...
Mukavaa elokuista keskiviikkoiltaa teille  ♥


Sike

30 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kivaa loppuviikkoa :)

   Poista
 2. Tosi tyylikäs, tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, vaihtelu virkistää :)

   Poista
 3. Täyteen sullottu eteinen ei tosiaan nostata tunnelmaa, korkeintaan verenpainetta! Nyt näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin Karin. Verenpaineet nousee kyllä nopeasti kenkäkasojen ja vaatemyttyjen edessä. Se penkki/tasohässäkkä oli tavallaan toimivakin, mutta nyt jouti jo pois. Tila tuntuu heti paljon avarammalta :)

   Poista
 4. Ihana, valoisan ja avaran näköinen eteinen. Meidän eteinen on se täyteen sullottu Karinin mainitsema verenpaineen nostattaja - mutta ehkä sillekin on jotain nyt tehtävissä, kun tytärkin muuttaa kotoa pois ja kenkien ja vaatteiden säilytystarve vähenee;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on vaan niin totta, että jossain ne ulkoilu/harrastekamppeet on säilytettävä ja siksipä nämä tilat käy helposti ahtaaksi. Vuosien myötä oli tuohonkin kertynyt sitä ja tätä säilytysjuttua. Ehkä meillä nykyihmisillä on vaan niin liikaa kaikenanäköstä kampetta, vaikka osataan kierrättääkin :)

   Poista
 5. Näyttää ihanalta, onpa teillä kaunis eteinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, pieni päivitys piristää kummasti :)

   Poista
 6. Tulipas hyvännäköinen,Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna ja onpa kiva kuulla. Tällä nyt mennään eteenpäin :)

   Poista
 7. Hyvältä näyttää! Värimaailman muutos beigestä harmaaseen/valkoiseen raikasti tilan
  ihanasti. Meillä on kymmenen vuotta vanha talo ja siihen aikaan tuo beige/maitokahvin
  väri oli niiiin trendikäs, että sillä piti vuorata kaikki seinät ja osa lattioistakin. Nyt mielessä
  siirtyminen heleään harmaaseen ja puhtaan valkoiseen...
  Upea tarjotinpöytä! Itseänikin koukuttaa nyt marokkolaistunnelmat, upeat tarjottimet,
  ihastuttavat lyhdyt ja nahkaiset rahit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin. Meillä on aikalailla yhtä vanha talo. Silloin todellakin, todellakin oli maitokahvi IN ja kyllähän se edelleenkin toimii klassisessa tyylissä. Mutta jotenkin se ei enää tänne meidän kokonaisuuteen istunut ollenkaan. Marokkolaistyylissä on jotain ihanaa ja tykkään itse että pieninä paloina toimiii skandinaavisen tyylin kanssa hyvin yhteen :)

   Poista
 8. ♥todella kaunista! Tykkään!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta Sinikka, mukava kuulla :)

   Poista
 9. Tosi kiva muodonmuutos! Selkeä ja kaunis :) Meillä myös vastaava projekti menossa, eli ankeasta tuulikaapista tehdään sisustuksellisempi ja muakvampi. Siihen on liittynyt irtokaappien poisrepimistä, paneelikaton maalaamista valkoiseksi jne. Nyt ollaan loppusuoralla, ja paljon kivempi tulee. Meillä myös tuollainen sähkökaappi, jota ajatteli just käyttää ilmoitustauluna. Maalaan siihen ehkä raidat tms. Kivempaa on tulla kotiin, kun jo sisään astuessa on viihtyisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja kuulostaa just niin tutulta. Silloin kun me muutettiin tähän, oli IKEA vastikään rantautunut Suomeen. No ok muutama vuosi sitten. Ja tuntui että kaikki asenteli noita kenkäkaappeja seiniinsä. Ne oli silloin ihan must. Ja ovat toki edelleen Ok ja toimiviakin, mutta eihän niitä ikuisuutta jaksa katsoa ;). Voi että pitääkin tulla katsomaan millainen teidän eteisestä tuleekaan :)

   Poista
 10. Kaunista ja selkeää. Eteinen on usein vähän vaikea tila ja sen toimivuus kuitenkin tosi tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, eteinen on aika haasteellinen ja jokaisella on niin omat tarpeet minkä mukaan tilaa käytetään. Onneksi huolellisella suunnittelulla ongelmat saadaan yleensä ratkaistua :)

   Poista
 11. Ja hei mikäs ihana blogi täältä löytyikään. Tulin vastavierailuille ja oi niin ihana yllätys! :) Ehdottomasti mukana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa Jenni saada sinut joukkoon ♥ Tervetuloa!

   Poista
 12. Oikein hyvä muutos, minä tykkään. Kauniita yksityiskohtia, mieleeni jäi erityisesti matto ja muistitaulu lintukuvineen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla. Lintujutut jostain syystä inspiroi juuri nyt :) Mukavaa keskiviikkoa!

   Poista
 13. Näyttää niin hyvältä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut, vaihtelu tekee terää :)

   Poista
 14. Ei kyllä uskois samaks paikaksi. Pittää tulla oikein kahtomaan livenä, mutta jo kuvien kautta näyttää mahtavalta muutokselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Teea! Tervetuloa vierailulle milloin vaan. Ja kiitos itsellesi viimeisestä, oli kiva nähdä uusi kotinne :)

   Poista
 15. Mistä olet löytänyt nuo tarjottimen alla olevat metallijalat? Olen itse etsiskellyt sellaisia yhtä pöytäprojektia varten...

  VastaaPoista
 16. Tarjotinpöytä on mun suosikki tässä muutoksessa. Rakastan marokkolaista tyyliä yhdistettynä eurooppalaiseen muotoiluun. Meillä sitä näkyy myös kotona, koska mies on Casablancasta kotoisin :D

  VastaaPoista