Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

valaisimen arvoitus ratkesi


Valaisimen arvoitus ratkesi. Sunnuntaisella kirppariretkellä löysin  toisen vastaavan pöytälampun, kylläkin punaisena. Muoto ja malli on täysin samanmoinen. Kirpparilla olleessa punaisessa valaisemassa oli pohjaläpyskä tallella, josta kuvan mukainen numero ja tekstisarja löytyi. Tästä kuparinvärisestä se on jossain vaiheessa hävinnyt. Valaisin on Gemin valmistama ja arvattavasti tosiaan 50-60 luvulta. Ja ruotsin puolelle näyttäisi jäljet tosiaan johtavan. Itselle tämä ei ollut tuttu nimi ollenkaan. Aiemmassa ko valaisimeen liittyvässä postauksessa näin vähän arvelimmekin. Voit lukea ensimmäisen lamppupostauksen täältä.Googlettamalla aika huonosti tuntuu löytyvän mitään tietoa, mutta ruotsiksi voisi löytää paremmin :)


Sike


14 kommenttia:

 1. No mutta onpa hyvä, että arvoitus ratkesi nyt kuin itsestään!
  Sinulla oli tuuria matkassa kirpputorilla, kun löysit parin
  valaisimelle. Kantsisi varmaan laittaa lotto vetämään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Teija :) Minua niin huvitti kun tuo samanlainen lamppu pisti heti ekaksi silmiin kirppiksellä. Onko se niin kun jotain oikein miettii ja ajattelee, se sitten joskus kirjaimellisesti kävelee vastaan. Kolmannen vastaavan jätän kyllä jo seuraaville :D

   Poista
 2. Mainiota, että löysit "sisaren" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karin :) Pitäähän kamu olla aina :)

   Poista
 3. Vau mitä löytöjä sä teet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä puhdas sattuma, en yleensä tällaisia löydä. Harvemmin nykyään tulee edes käytyä kirppiksillä, mutta aina väliin on kiva poiketa. Mukavaa viikkoa Johanna!

   Poista
 4. Voi tiiäkkös...Kummitätini kotona oli juuri nuo valasimet. Heillä oli ihana iso moderni talo ja muistan miten räpsyttelin noita lamppuja kun tehtiin serkkujen kanssa näytelmiä ja aikuiset oli yleisönä. Se oli kuuskyt- luvulla, oi ihanoita muisteloita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tarina valaisimella :). Huomasin itsekin että kivasti napsuu valaisin. En ihmettele yhtään jos lapset räpsyttelee, näistä kuuluu vielä sellainen kiva naksahdus kaupan päälle :D.

   Poista
 5. Minäkin googlettelin tätä lamppua, kun viimeksi kerroit tästä. Vanhojen esineiden alkuperä kiinnostaa. Kiitos tiedosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna avusta, kiva kuulla että yriti jeesata. Yritin itsekin googlettaa, mutta ei mitään tietoo irronnut. Mutta kun laittaa nyt tuon Gemi jutun niin jotain alkaa jo löytyä :) Sama itsellä, niin kauan vaivaa, että saa selville, mikä ja mistä :)

   Poista
 6. Mahtavaa, että arvoitus ratkesi! Lamppu on kyllä niin kaunis ja ihana tietää enemmän sen historiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tuosta kuparisesta tosi paljon. Yllättävää että on niinkin ehjä ja toiminnallinen. Muutama kuhmu ja naarmu toki löytyy, mutta kyllähän noin vanhassa sellaisia kuuluu ollakin :)

   Poista
 7. Mitäs mitäs... tällähän on aivan ihana blogi! Jään heti seuraamaan :)

  Kurkkaa toki omaanikin: http://muotoseikka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Hei! Minulla oli täsmälleen samanlainen valaisin koulupöydälläni messingin värisenä. Sain sen uutena joko 60-luvun lopussa tai -60- ja 70-lukujen taitteessa. Se on tallessa erittäin hyväkuntoisena edelleen vanhempieni kesämökillä.

  VastaaPoista