Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hektar/vaiko sittenkin Bell -valaisin


Nude Bell Lamp - COCO LAPINE DESIGN
Kuva; norman copenhagen Bell valaisimesta


Tällä hetkellä ruokailutilassamme on  roikkunut IKEA;n Hektar -valaisin. Välillä haaveilen  tilalle jotain muuta, esim. Bell-valaisimen muotokieli on jotenkin aivan ihana... Bell-valaisin on Norman Cobenhagenin valmistama  ja Andreas Lund & Jacob Rudbeck suunnittelema.

 IKEA;n massatuotannossa on se etu , että nämä ovat edullisia hankkia, kääntöpuolena taas niiden yleisyys. Hektar-valaisimen on suunnitellut Ola Wihlborg. harvemmin ehkä tulee ajatelleeksi, että IKEA tuotteidenkin takana on suunnittelija.  Pidän valaisimesta siksi, että sen koko onkin ollut tilaan täydellinen - huonekorkeutta kun on 3 metriä. Helposti valaisimet ovat tahtoneet jäädä liian ylös, mutta tässä ei sitä ongelmaa ole ollut.

Valaisimen koolla on väliä. Valaisin ei saa olla liian iso, eikä liian pieni. Se ei saisi olla asennettu liian ylös, eikä liian alas. Joskus kaksi valaisinta toimii paremmin kuin yksi. Pienikokoisia tai erikokoisia valaisimia puolestaan voi olla useampi ryhmässä..New Home Decor for March 2013 - ELLE DECOR


Kuva; Elle Decor
Beat Light Fat, black*

Mukavaa onkin lähteä huomenna aamusta ajelemaan kohti pääkaupunkia Habitareen. Josko sieltä löytyisi ideaa  mm.valaisin puolelle.

PS; valitettavasti en saa kuvalinkkejä kunnolla toimimaan, olen pahoillani. Toivottavasti sentään näkyy teille. Muutenkin blogger tökkinyt, onko lie vika meitsin koneessa vaiko yleisempi? 

Muukavaa viikkoa kaikesta huolimatta. Yleensä nämä blogioikkuilut ovat menneet ohi muutamassa päivässä :)


Sike

16 kommenttia:

 1. Tuo Bell on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan hurjan kaunis.
  Ihania nuo maanläheiset sävyt.

  Inspiroivaa messumatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös noista sävyistä ja joku tuossa Bell-valaisimessa vaan viehättää :)

   Poista
 2. Minä niin tykkään noista Ikean valaisimista, tosiaan hinta/laatusuhde on kohdillaan, mutta kyllähän niitä aika monessa kodissa näkee.
  Bloggeri on ollut hitaanlainen jo useamman päivän.
  Hyviä messuja, itse olen sinne menossa perjantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on niin paljon upeita valaisimia olemassa. Ja vaikka valaisinta olisi useammallakin niin lopputulos on harvoin kuitenkaan ihan samanlainen. Lopputulokseen kun vaikuttaa niin monet tekijät :)

   Poista
 3. Niin paljon ihania valaisimia ja niin vähän paikkoja minne laittaa. Bell -valaisimessa on mukavan pehmeät muodot. Ikealle suunnittelee aivan huippudesignereita. Yksi oma suosikkini on Eva Lilja Löwenhielm, joka suunnittelee Ikean lisäksi myös mm. Asplundille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös Lövenhielmin suunnittelusta. IKEA on tässäkin edelläkävijä. Vaikka tuotteet ovat massatuotteita siellä on aitoa suunnitelmallisuutta takana. Designerilla on mittasuhteet hallussa ja uskottava kädenjälki. Uskon IKEA-suosion piilevän juuri tässä, suunnittelijoiden osaamisessa..

   Poista
 4. Hienoja valaisimia, meillä on kaikki valaisimet ihan retuperällä, enkä edes tiedä mitä tahtoisin, mutta olohuoneeseen olisi kyllä keksittävä jotain pikaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisimet ovat oma lukunsa ja kyllähän sitä lempivalaisinta kannattaa hieman etsiskelläkin :)

   Poista
 5. ♥mulle "kelpais" kaikki! Kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se kelpaisi minullekin. Kivaa loppuviikkoa :)

   Poista
 6. Itsellä unelma tuosta alimmasta lampusta kattoon, tai jotain sen tyylistä. Ihanaa Habitare-viikonloppua sinulle. Harmi, kun itsellä velvollisuudet mökillä kutsuvat ja jäävät väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei CasaMimi :) Itseasiassa kävin eilen siellä ja oli kyllä kivoja juttuja. Ehkä hivenen suppeampi tarjonta oli tänä vuonna aiempaan nähden. Mutta kiva siellä on aina käydä :)

   Poista
 7. Noi lamput on jotenkin tosi nättejä, itse tykkään myös Muuto Unfold tai Muuto Myy -valaisimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Muuton valaisimet ovat myös hienoja. On hyvä että on erilaisia vaihtoehtoja olemassa :)

   Poista
 8. Bell on kyllä todella kaunis valaisin ja sopisi teille tosi hyvin, mutta niin sopii Hektarkin! Minusta Hektar on kaunis valaisin ja niin mukava, että Ikeakin on nykyään panostanut suunnittelijoihin. Se on alkanut näkymään myös tuotteiden muotoilussa :) Loputkin valaisimet ovat tosi kauniit. Usein tila rajoittaa ajatuksia valaisimesta, nyt haluaisin laittaa meille kaksi lamppu ruokapöydän päälle, mutta en voi tähän asuntoon sitä ajatusta toteuttaa. Harmi!

  VastaaPoista
 9. Ompa sulla ihana blogi! Sait uuden lukijan :) Itsekin kävin eilen habitare messuilla ja ihastelin niin tuota luonashopin esillepanoa!

  VastaaPoista