Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitä seinälle?//12.11Aika usein törmää kysymykseeen, että mitä laitettaisiin seinälle ja millä tavalla taulut tms olisi hyvä ripustaa?  Seinillehän voi periaatteessa ripustaa lähestulkoon mitä tahansa, kunhan istuu kokonaisuuteen ja arkisistakin asioista voi tehdä "taidetta". 


AK47 Home Collection 8AK47 Home Collection 1


Miten olisi  halkokori seinällä, tai vaateripustimet tilateoksena?

Toivepostauksena listaan tähän muutaman perusjutun.
Mitä tahansa seinälle laittaakin, olisi hyvä säilyttää jonkinmoinen symmetria ja jättää myös tyhjää tilaa ympärille, ellei idis sitten ole se, että seinäpinta on mahdollisimman täysi tauluista kuten alla olevassa kuvassa, joka näyttää mielestäni tosi kivalle runsaudessaan.

photo arak-17_zps19da21d7.jpg

minimalist apartment interior design by hugo proenca 3
Vastaavasti  yksinäinen taulu toimii myös jos on yhtäparia muun sisustuksen kanssa.


AK47 Home Collection 6
Ripustus linjan voi ottaa esim. oven  yläkarmista, parhaiten taulut tulevat edukseen katseen korkeudelle kiinnitettynä ja sopivissa ryhmissä. Eli niin ettei tauluun tarvitse kurkotella nähdäkseen, muttei myöskään katsoa alaspäin. Ellei se ole sitten se juttu, esim. yksittäinen taulukollaasi yöpöydän yläpuolella.

hanging art gallery style - wall collage

Taulun voi ripustaa perinteisesti tai käyttämällä erilaisia kattoon/seinään ylös asennettavia vaijeriripustusmekanismeja tai käyttämällä mielikuvitusta. Vaijeriripustamalla seinä säilyy siistinä, vaikka tyylit ja kollaasit vaihtuvat. Tauluhyllyt ovat kaikille tuttuja juttuja ja se että ei ripusta taulua mitenkään vaan jättää rennosti nojailemaan. Printit ovat yksinkertaisuudessaan ajattoman kauniita ja tämän hetken omia suosikkeja.

Hey, I found this really awesome Etsy listing at https://www.etsy.com/ru/listing/195802729/mushrooms-limited-edition-giclee-printWould love a reason to do this in a condo downtown, when spaces are super small, using larger scale items, but very few items, can actually give the illusion of a larger space. This would even be nice in sepia with a tone on tone color scheme, beige, taupes and blackish grey accents? I can think of three buildings downtown that this would be perfect for.
Isoa tilateosta haaveillessa on hyvä muistaa realiteetit, l. teos tarvitsee riittävän suurta seinäpinta-alaa ympärilleen, ja jollei ole tilaa - parempaan lopputulokseen pääsee pienemmillä.
DesignTrade Copenhagen  Interiors Trends For Fall/Winter 2014 Yummy colours found on Decor 8 Blog

Selecting Abstract Art for Modern Interiors - Modern Art
Alemman kuvan mukaiset eriväriset naulakot eivät rinnalleen muuta kaipaa - hauska idea, kuva viime kesän asuntomessukohteesta.


Mites teillä, oletteko enemmän "aitoa taidetta seinällä"-,  vaiko  "jotain muuta seinällä"- sisustajia? 
Meidän koti taitaa kuulua tuohon  " jotain muuta osastoon? Edelleen silmät auki kulkien - sitä täydellistä tilateosta etsien ...:)

Mukavaa loppuviikkoa ja lämpimästi tervetuloa mukaan uudet lukijat:)

Sike

10 kommenttia:

 1. Mainioita ideoita! Meillä taitaa olla kaikkea seinillä: valokuvia, maalauksia, grafiikkaa, lasten töitä, printtejä, yksi keraaminen laatta kehystettynä. Tiedätkö, mistä olen nyt haaveillut? Lautasista seinällä. Mummolameininkiä? Onneksi ei ole vielä löytynyt paikkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, lautaset seinillä kuulostaa tosi siistiltä. Anna palaa vaan. Välillä näkee siistejä kollaaseja vanhoista erityylisistä lautasista. Ei tarvi olla mummolameininkiä kun asettelee ne vähän rennommin ellei sitten halua mummolantupafiilistä. Mutta sä osaat :)

   Poista
 2. Mä taidan olla sellainen "mitä tahansa seinälle", jos se vaan sopii kokonaisuuteen ja tuo siihen jotain lisää, tai sen viimeisen silauksen. "Aito taide" on ihanaa, mutta voi joskus olla myös liian itsestään selvän näköistä...eipä näihin asioihin ole yhtä vastausta, niin monet asiat ja tyylit on kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, tuo " itsestään selvyys" oli hyvin kiteytetty. Tietyssä taiteessa on ehkä liian itsestäänselvä "olen taulu" -leima ja se voi tuntua tylsältä ratkaisulta. Modernissa taiteessa taas löytyy irrottelevampaa ja kokeilevaa otetta joka tuo positiivista mielenkiintoa :)

   Poista
 3. Erilaiset kehykset ja eri kokoiset taulut sommiteltuina seinälle, on mun mielestä vaan niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, siinä rikotaan sellainen perus taulukollaasi ajatus, että "kaikki sointuu saumattomasti yhteen ja se on virkistävää. Tosin samanlaisistakin kehyksistä syntyy upea lopputulos l. varmaan se pointti on juuri se että mitä lopputulosta hakee. Toisaalta esim. jotkut öljyvärityöt ovat mielestäni kauniimpia ilman kehyksiä :)

   Poista
 4. ♥upeita koteja ja oivalluksia!

  VastaaPoista
 5. Hauska idea muodostaa avatuista kirjoista sängynpääty! :) Itse olen lääpälläni mustavalkoisiin printteihin, vaikka niitä ei kovin montaa meiltä kotoa löydykään.

  VastaaPoista
 6. Hyviä ideoita. Haaveilen tuosta puukori-seinälle-jutusta pihasaunaamme. Meillä on seinällä valokuvia, yksi oikea taideteos ja vanhoja tavaroita ( mustaksi maalatut vanhat haravanpäät), lasten töitä ja soittimia. Monenlaisia esineitä ja asioita. Hyviä kuvia olit laittanut.

  VastaaPoista