Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Musta vaiko valkoinen RAR-keinu ?
Sveitsiläisen Vitran valmistama RAR-keinun suunnittelijoina ovat yhdysvaltalainen pariskunta, Ray ja Charles Eames vuodelta 1950. Viiskytlukua on kutsuttu muotoilun kultakaudeksi,  modernismin aikakaudeksi. Moni silloin suunniteltu muotoilutuote voisi edelleen olla kuin tänään suunniteltu. Ehkä maailmasodan jälkeinen aika oli sellaista tahtojen tilaa, haluttiin luoda uutta ja luovuus pääsi valloilleen? Ehkä jotain samaa heittäytyvää uurastusta ja yritteliäisyyttä tarvittaisiin tähänkin aikaan, jotta saataisiin yhteiskunnan pyörät pyörimään ja lama voitettua.

Itselle tärkeää on se, että tuote on alkuperäinen. Alkuperäisyyttä arvostavan, keinua haaveilevan kannattaakin olla tarkkana, mistä tuolin hankkii. Valitettavasti tätäkin valmistetaan paljon kopiona. Vitran valmistama on aitoa alkuperää oleva keinutuoli.
Keinutuoli on nyt rantautumassa myös meidän huusholliin. Se on ollut pitkäaikainen haave. Värinä olin ajatellut alkuunsa, että ilman muuta valkoinen. Mutta sittemmin olen tykästynyt myös mustaan. Valkoinenhan olisi kyllä ajattomampi, mutta jokin tässä mustassa vetoaa meikäläiseen.

Ystävät rakkaat, kuulisin mielelläni kommenttia - musta vaiko valkoinen? Ajattelin hakea kokeeksi myös valkoisen ja sittenhän sen näkisi kerrasta kumpi passaa. Voi olla että tuo musta pomppaa liikaa silmille, toisaalta antaa vastapainoa valkoisuudelle...

Ps:  Näkyykö googlen lukijaboxi teille, kun omaani se ei jaksa latautua?
Onko ongelma blogissa vaiko koneellani?