Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Akustiikkaa ja luonnonmukaisia laattavalintoja

Tässä projektissa
 haluttiin luonnonmukaisia materiaalivalintoja. Yleisilme on modernin rustiikkinen kantrihenkisyys.
Yläkerran kph;n valittiin laattaa joka näyttää lähes aidolta tummaksi käsitellyltä paneelilta.Alakerran kylpyhuoneeseen löytyi puolestaan kiva laatta, joka tuo "kalliomaista" tunnelmaa ja  ehkä myös hiukan ylellistäkin fiilistä. Ala kph;n tulee vielä lisäksi suihkujen ja ikkunan vasemmalle puolelle amme.

 
Yksi oleellinen viihtyvyyteen vaikuttava ratkaisu tässä kodissa tulee olemaan akustiikkaan satsaaminen. Kaikuminen on todellinen ongelma, silloin kun sitä ei ole loppuun asti mietitty.
Vaikka tämä koti on vielä täysin rakennusvaiheessa l. mitään ääntä eristävää ei löydy, niin kaikumista ei ollut ollenkaan. Olohuone on kuvan mukaisesti ylös asti "auki". Lisäksi ylä - aula on myös avointa oleskelutilaa. Näissä tiloissa kaikuminen olisi todellista ilman akustointiratkaisuja. Pienissä lastenhuoneissa (joissa ei äänieristysratkaisuja ole) puolestaan kaikui. Siellä ongelma häviää kun tulee mattoa yms.. Tämän kaltaisissa korkeissa tiloissa matot, verhot yms.. eivät vaan riitä. Satsaus on ollut ehdottomasti vaivan väärti.
 Akustiikkasuunnitelma teetettiin ammattilaisella. Suunnitelmia tekee mm. asiaan perehtyneet arkkitehtitoimistot.

 (Huomatkaa kenkäkuva - sellainenhan pitää blogissa ainakin se yksi kipale olla :D -  nyt siis minullakin)
Nämä buutsit tuli kyllä ihan aikuisten oikeesti vahingossa kuvaan ;)

Pääsisäänkäyntiin tulee alaslaskettua kattoa valaistusratkaisuineen... 

Kotiin tulee myös "jokaviherpeukalon" unelma - viherhuone olohuoneen yhteyteen.
Kyseessä oma erillinen tila vesieristetyllä laattalattialla ja viemäröinnillä. Siellä voi sitten huoleti kasvattaa vaikkapa tomaatteja - ja kastelussa ei tarvitse varoa meneekö vesitippa lattialle.
Päivittelen "valmiista" kohteesta kuvia myöhemmin keväällä lisää  :) ...

 Sunnuntai terkuin

Sike