Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Marimekko (Skammi 23) asuntomessuilla Jyväskylässä


Asuntomessuilla oli monta kivaa, ihanaa ja kauniisti sisustettua kohdetta. Äijälänrannan asuntomessuilla Jyväskylässä, kantavina teemoina ovat olleet mm. Aalto. Teemalla on haluttu kunnioittaa arkkitehti Alvar Aallon perintöä. Nyt mennäänkin sitten hieman modernimpaan tunnelmaan sitten viime postausten.

Itse messukohteista muutama jäikin erityisesti mieleeni. Skammin talo nro 23 oli yksi, joka ihastutti persoonallisella tyylillään. Arkkitehtitoimisto kertoo blogissaan käyttäneensä julkisivuseinän verhouksessa poltettua punaista savitiiltä, joka on puolienkopoitu eli lasitettu mustaksi.  Marimekon sisustus Skammin kohteessa oli leikkisä ja onnistunut kokonaisuus. Esillä oli useita Marimekon uutuuskuoseja. Tiloissa oli hyvä fiilis - sinne olisi voinut jäädä pidempäänkin viipyilemään.

Vaalea naturel- puu on ollut jo jonkin aikaa kasvava trendi. Messuilla vaaleaa, käsittelemättömän näköistä puuta olikin käytetty eri tavoin. Geometrisia kuvioita materiaaleissa, bauhaus-värejä, kuparia ja marokkoteemaa ... Kierrätys ja ekologinen ote näkyi myös. Hyvä niin, sillä ekologisuus pitäisi lienee olla jo itsestäänselvyys sisustusalalla toimiville. Samaan tapaan kuin valaistuksen tai värien huomioon ottaminen. Toinen asia sitten onkin, mikä loppupeleissä onkaan ekologista kun asiaa tarkemmin katsastelee :) Tällaiset kuvat päällimmäisenä ja ensialkuun :) Isot lattiatyynyt olivat muuten asiasta kuudenteen ja seitsemänteen - jotenkin extra ihania.

 ♥

Sike