Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

eteisen muutoksessa ripaus marrakechia
 
Eteisen/tuulikaapin muodonmuutoksesta olen jo pitkään haaveillut ja nyt se saatiin myös toteutettua. Sanotaan, että sisäänkäynnissä (eteinen, halli, tuulikaappi....) olisi hyvä näkyä kodin tyyli. No meillä pääeteinen oli aiemmin lähinnä täyteen sullottu pakollinen kulkuväylä sisään ja ulos.  Uudistilaan tehdyn arkieteisen myötä, tämän tilan sai nyt tehdä pelkäksi sisäänkäynniksi. Kenkä-, harraste- ja vaatesäilytystilat ovat nyt pääsääntöisesti arkieteisen puolella, pukkarin ja kodarin yhteydessä. Eteisen ja hallin välinen ovi kannettiin myös varastoon ja sekin toi roimasti tilan tuntua. 

Tämä eteisen muutos tapahtui pienellä budjeteilla, viimevuoden remontista ylijääneitä maaleja hyödyntäen. Raivasin tilasta pois kenkäkaapit, hyllyt, naulakot ja istuintason laatikostoineen.  Tilalle tein pöydän metallijalaksista ja siitä varastossa lojuneesta marokkohenkisestä tarjottimesta. Osa ehkä muistaakin tarjotinpähkäilyni, halutessasi voit käydä lukemassa sen täältä. Tarjotin oli alkujaan musta ja poistin siitä pääpiirteittäin mustan maalin pois. Ripaus casablancan ja marrakechin tunnelmaa :). Pienen puisen rahin olen päällystänyt vanhalla nahkatakilla. Rahi löytyi vuosia sitten asuessamme Helsingissä - jäähallin kirppikseltä.

Kodinonni toivottaa teidät tervetulleeksi kotiimme,  se onkin uusi kukkaihastukseni ja ihmekyllä pysyneet toistaiseksi hengissäkin. 
 Alinna, viimeisenä löytyykin kuva, josta voit käydä katsomassa miltä täällä näytti ennen.


Yksi ongelma oli nämä erilaiset tekniikkaan liittyvät taulut yms hässäkät...
Poishan niitä ei saa ja kotelointikaan ei olisi järkevää näin pienessä tilassa...
Alimmat maalasin seinänsävyllä ja ylimmän kaapin ovi toimii nyt magneettitauluna vaihtuville kuvaseteille. Tämän tuolin kaveriksi olisi tulossa jokin pystynaulakko. Houkuttaa ajatus naulakon siirreltävyydestä. Ajattelin että voisin suunnitella sellaisen itsekin syksyn mittaan. 
Valmiista naulakoista ihastuttaa Mikko Laakkosen Latva, taikka Teppo Asikaisen Oka mustana... Kivoja seinänaulakkojakin olisi olemassa, mutta kun meillä on sellainen aiemmin tilassa ollut niin jotenkin sitä vaan kaipaa siihenkin nyt muutosta...

Latva naulakko, musta- Pystynaulakko Oka

kuvat; finnishdesignshop

Laatikosto löysi uuden paikan varastosta säilyttimenä. Katonmaalauksen melkein unohdin, l. se toi tosi paljon raikkautta ja avaruutta lisää.
Tällainen pintaremppapäivitys tälläkertaa. Mennään taas palan matkaa eteenpäin ...
Mukavaa elokuista keskiviikkoiltaa teille  ♥


Sike