Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bauhaus värejä asuntomessuilla


Yksi tämän vuoden asuntomessujen suosikkejani oli atrium-talo Luck. Joskus sisustus voi olla lähellä taideteosta ja tässä totetui mielestäni se ajatus. Itselle tuli ekaksi mieleen tässä kohteessa käydessäni -  bauhaus-tyylistä tuttuja piirteitä; mm. värimaailma ja funktionaalisuus. Sininen ja keltainen ovatkin vanhvasti nousussa olevia trendivärejä - siihen kun lisätään punainen - voidaan jo puhua bauhausvärien esiinmarssista?  Bauhaus tyylisuuntahan lähti 1920-30 -luvulla Saksan Weimarista. Bauhaus-koulun  perusti Walter Gropius Weimariin 1919. Lähtökohtana oli luoda oppilaitos jossa yhdistyvät niin arkkitehtuuri-, käsityö-, taideteollisuus kuin taidekoulutus.
Modernin arkkitehti- ja esinesuunnittelun sanotaan olevan lähtöisin nimenomaan Bauhausista.

Tämä kohde on Heidi ja Geoff Luck;n sisustama ja Jarkko Könösen suunnittelema. Kantavana teemana heillä on ollut sisustaa kohde Space Age ja High-Low-ajatuksella. Kaiken ei pidä olla uutta ja kiiltävää. Kohde on pitkälti sisustettu kierrätyskalusteilla ja esineillä. Pääsääntöisin kylläkin kierrätysdesignella.


Itse pidin kovasti tästä kohteesta. Talo itsessäänhän oli musta ulkoa ja sisäpihan puolelta valkoinen. Atrium ajattelu näkyi suojattuna sisapihana. Atrium käsite taas perustuu muinaisroom. aikaan ja tarkoittaa asuinrakennuksen keskeistä tilaa - olohuoneen kaltaista pihaa ja jonne tultiin suoraan eteishallista.

Omaan kotiimme tyyli olisi liian moderni, mutta tässä tämä toimi mielestäni mielettömän hyvin. Kodin sisustuksenhan olisi hyvä huomioida talon arkkitehtuuria myös.
Mitä mieltä olet tästä kohteesta ja bauhaustyylistä ylipäätään?

Leppoisaa sunnuntaita, taas on pian käsillä uusi työviikko :)

Sike