Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fiskarsin Yrttipuutarha/HerbGarden

Sain käyttööni blogiyhteistyön merkeissä FISKARS HerbGarden yrttipuutarhan ja yrttisakset. Kasvatusratkaisu on uudenlainen tapa varmistaa, että haluamiaan tuoreita yrttejä on saatavilla vuoden jokaisena päivänä. Kasvualustaan mahtuu kerrallaan neljä yrttiä(ruukkua). LED-valoyksikkö antaa kasveille optimaalisen valaistuksen.
 Fiskarsin yrttituet ja kapillaarimatot myydään erikseen. Kapillaarimatolla voidaan säätää kasvien saamaa kosteutta.Lähdin alkuun liikkeelle kasvattamistani sitruunamelissasta ja persiljasta. Kesällä ne viihtyivät mainiosti aurinkoisella terassilla, mutta öiden kylmettyä siirsin kasvit eteiseen ja aika pian tuntuivat nuupahtavan kastelusta huolimatta.
111810 Fiskars YrttisaksetYrttisakset ovat erikseen hankittavat, mutta näppärä apu kasvien leikkaamiseen.
Kasvatusalusta oli yksinkertainen koota. Sijoituspaikan kanssa pitää vaan olla tarkkana, että on tukeva ja ettei sijoita alustaa  liian kuumaan, vetoisaan tai kylmään. Kuiva, puhdas alusta nostetaan lamppuyksikön päälle, kiinnitetään johto ja lisätään vettä loveihin saakka. Varotaan luonnollisesti kastelemasta LED-valoa. Lopuksi sijoitetaan ruukut  paikalleen.
Tarkoitus olisi hankkia vielä pari kasvia lisää. Esimerkiksi basilikaa, rosmariinia tai ruohosipulia. Voisihan sitä kokeilla myös siemenistä alkaen yrttien itse kasvattamista.  Samalla saisi poikkeuksellisesti jo syksyllä kokea ennakkoon hippusen kevään ihanaa istuta/kaiva/myllerrä -puutarhaa fiilistä :)
                                                                                                      *blogiyhteistyö