Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Omenoiden aika | 23.9.2015

 
Omenoita on tullut tänä vuonna hyvin. Alkuun - vuosia sitten  istutimme 4 omenapuuta ja kun ne eivät meinanneet millään alkaa kukkimaan - istutimme varalta vielä kaksi. Nyt niitä on kuusi ja kaikki tuottavat tällähetkellä satoa.  Monet ovat kertoneet, että omenoiden laatu on alkukesän sateiden vuoksi ollut tänä vuonna normaalia huonompaa. Jonkinverran huonoa on ollut näissäkin, mutta silti kerättävää on riittänyt yllinkyllin.


                      
 Sadonkorjuu on itseasiassa ihan mukavaa puuhaa. Samalla luonteva tapa viettää aikaa lasten ja nuorten kanssa. Fiskarsin Classic lehtiharava ja Garden light rautaharava olivat hyvä apu maahan tippuneiden huonolaatuisten omenoiden haravoinnissa. Samalla tuli haravoitua alkusyksyn ensimmäiset maahan varisseet lehdet alta pois.

Omenoista on valmistunut mm. hilloa, soseita, piirakkaa, kauraomeanapaistosta. Jos teillä on hyviä omenareseptejä niin oikein mielellään otetaan vastaan :)

Mukavaa syksyä lukijat ♥

Sike

Yhteistyössä.12 kommenttia:

 1. Onpa teille tullut hyvä sato omppuja. Minulle juuri muutama ystävä mainitsi, että ompuissa on ollut paljon matoja. Luulivat juuri sen johtuvan tuosta märästä alkukesästä.
  Omppuhilloa ja pannaria alkoi nyt kummasti tehdä mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kesän sateet ovat jälkensä jättäneet. Mutat pitää olla tyytyväinen että joukossa on paljon hyvääkin :)

   Poista
 2. Upea omenasato! Meillä ei farmilla tullut tänä vuonna yhden yhtäkään omenaa - ja omena on minun suurta herkkuani - nimenomaan kotimainen omena. No, onneksi on ystäviä, joiden sato onnistui paremmin;)
  Upeita sadonkorjuun päiviä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Toisin täältä korillisen sinulle kun vaan asuisit hieman lähempänä ♥

   Poista
 3. Mukavaa kuulla, että saitte hyvän sadon. Meillä omenat ainakin olivat niin huonoja, ettei niistä riittänyt juuri iloa. Kauniita kuvia. Nautin etenkin tuosta korikuvasta, jossa näkyy omena poikineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mannaryyni. Kyllä näissäkin oli myös huonoa seassa.

   Poista
 4. Täällä jo omenasoseet tehty, NAM! http://puolitoistakerrostakotia.blogspot.fi/2015/06/omena-raparperikeikauskakku.html
  Tuolta löytyy mun ehdoton herkkukakku, johon voi laittaa pelkkää omenaakin raparperin tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti ohjeesta. Onneksi rakas anoppini riensi hätiin ja otti osan ompuista jatkokäsittelyyn. Töissä kun on niin ei tahdo aika riittää kaikkeen hillonkeittoon yms...

   Poista
 5. ♥nams, omput on niin hyviä! Syötävän ihania ovat kuvasikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omput on ihania. Tosin olen itse niille allerginen mutta paistoksena ja käsiteltynä voi syödä. Lapset tykkää omenakaurapaistoksesta.

   Poista
 6. Ohhoh, onko teillä tullut noin hyviä omenoita? Meillä on valtava sato, mutta aivan pihlajanmarjatoukkie tai mitä lie nakertamia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mato tai koi mikä lie - mutta jokin pihlajanmarjaan liittyvä on täälläkin nakertanut. Mutta jostain syystä on tietyssä lajikkeessa vaan? Osa puiden sadoista on ihan hyvää. Mukavaa viikonloppua :)

   Poista