Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Keittiökaappien ja vetimien maalaustuunausta (diy) | 6.11.2015Keittiö koki muodonmuutoksen hiomapaperin, maalin ja diy- meiningin avulla. Vielä ei haluttu toimivia kaappeja vaihdattaa - näinpä tässä uudistuksessa työ tehtiin pienellä budjetilla maalikäsittelyn avulla. Uuden pinnan saivat niin kaapistot, välitila kuin vetimetkin. 

Lupasin sittemmin laittaa maalusprojektista pientä "epävirallista" ohjeistusta tänne blogin puolelle. Maalikäsittelyaineet tulee valita kaapistojen materiaalin mukaan. Puupintaan puumateriaalille tarkoitetut jne... Parhaan lopputuloksen saa aikaan ruiskumaalaamalla. Itse käytin maalaamisessa superlon telaa. 


Tärkein työvaihe tässäkin on ne "kuuluisat"  _pohjatyöt_. Mikäli pohjatöitä ei ole tehty huolellisesti - maali ei pysy tai se lohkeilee. Ovet ja laatikot aluksi irroitetaan, poistetaan kahvat sekä vetimet. Seuraavaksi pinnat puhdistetaan ja pestään asianmukaisesti. Puuosat hiotaan kauttaaltaan. Lopuksi huolellinen pesu maalinpesuaineella.

Mikäli tarvitsee maalata mdf:ää/lastulevyä  - tulee tällaiset pinnat myös ensin puhdistaa/pestä, jonka jälkeen vielä puhdistus maalipesuaineella. Pintojen kuivuttua - aluksi maalaus tartuntapohjamaalilla. Tartuntapohjamaalin pitää malttaa antaa kuivua n. 20 h. Tällä tavoin varmistetaan maalin pysyminen. Tässä tapauksessa kaapistojen rungot ovat mdf:ää ja jouduin käyttämään niissä tartuntamaalia. Maali pysyy kyllä mainiosti ainakin näissä md-rungoissa. Ovet ja laatikot ovat puuta ja ne käsitellään normi puuhuonekalujen tapaan.   
Kaapistojen välitila maalattiin puhtaan valkoiseksi. Alakaappien vetimiksi olisin halunnut sellaiset "50-60-luvun henkiset"  hieman pidempää moodia olevat mustat lankavetimet - pyöreälinjaisina. Koska sellaisia en mistään löytänyt - päätettiin,  että mennään vanhoilla kahvoilla eteenpäin.

Vanhat kahvat maalattiin pohjatöiden jälkeen mustaksi metalliin soveltuvalla spraymaalilla. Yläkaapit ovat toistaiseksi vetikkeettömät. Näihin tulee jotkut hyvin eleettömät vetimet.

Huom! Ohjeistus on yleisluontaista. Suosittelen kysymään tarkat ohjeet omasta rautakaupastasi.


Lopuksi vielä kuva ihan alkuperäisestä keittiöstä. Vasemmanpuoleinen kuvaa alkuperäistä lookia, joka ehti sittemmin käydä myös valkoisena alakaappien osalta.

Ps. Lisään vielä tähän, että kaapistojen maalauksen voi myös teettää esim. automaalaamoissa jos tuntuu ettei itse viitsi alkaa säätämään :)

Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua

♥Sike

30 kommenttia:

 1. Wau, upea lopputulos! Kyllä tuo musta-valkoinen antaa niin ryhtiä kokonaisuudelle. Mitäköhän olet keksinyt vetimiksi... ;) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon antaa ryhtiä ja valoisampi kuin ennen johtuen puhtaan valkoisista pinnoista. Vetimiin on pientä ideanpoikasta ilmassa :)

   Poista
 2. Wau mikä muutos. On siinä hommaa ollut, mutta lopputulos on kyllä ihan huikean hieno <3
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Kyökki on vielä kehkeytynyt tuosta eteenpäin :D. Mutta tykkään kyllä ihan valtavasti. Saatiin loputkin tunkkaiset värit ulos. Maitokahvi ei ole enää oikein mun makuun :)

   Poista
 3. Hieno muutos! Kiitos ohjeista. Mä maalasin muutama vuosi sitten meidän ikealaiset lastulevyhärpäkemikälie yöpöydät. Hioin ne tosi kevyesti ja maalasin kalustemaalilla. Näyttävät vieläkin kuin vastamaalatuilta. Keittiössä täytyy varmaan olla tarkempi pohjatöiden kanssa, kun käyttö on kovempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää ja kiitos vinkistä. En ole koskaan edes yrittänyt maalata lastulevyä puun tapaan - tai ehkä joskus hamassa menneisyydessäni ja huomannut että maali rullaantuu rapsuttamalla irti. Mutta mahtava kuulla että toimii noin? Nuo on aina yhdenlaisia myrkkyjä nuo tartuntapohjamaalit ja eipä niitä käytä kuin vain jos on ihan pakko. Tuo on totta että keittiössä kulutus kovaa ja pitää kestää monenlaista kolhua, vettäs, rasvaa, kuumaa, kylmää. Eli siis ihan kaikkea sikäli tuo pohjamaalaus varmastikin paikallaan :)

   Poista
 4. Iso muutos!! Varmasti iso työ, mutta hieno muutos! Meillä oli täällä aika samanväriset ovet silloin! Ne olivat mukavan lämpimänsävyiset ja tosiaan 10 vuotta vanhaa keittiötä tuntui hulllulta hävittää. Mutta vanha keittiö oli pohjaratkaisultaan niin pieni ja hankala tarpeisiimme, että päätimme silloin laittaa alusta asti uusiksi.. Tuntuu kyllä hullulta, että me tässä uusisimme 10 vuoden päästä keittiön, mutta tavallaan jo vähän jännittää, että pidänkö tätä ihan mauttoman pliisuna ja mitäänsanomattomana sitten muutaman vuoden päästä! :O Huih, ei parane vielä miettiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiösi näyttää upealta ja ajattomalta. Hyvin suunniteltu kestää aikaa. Vaikka haluaisin uuden keittiön - en siis toisaalta halua, kun sen pitäisi sitten olla niin supermegahuippu :D. Materiaalit jo tiedän ja värimaailmankin mutta jotenkin sellainen olo että seuraavan keittiö haluan miettiä rauhassa. Haluaisin suunnitella sen itse materiaaleja myöten. Tietysti haluaisin olla myös mukana koko prosessissa. Minun pitäisi tehdä diili jonkun puusepän kanssa :)

   Haluaisin suunnitella kaapistot niin, että ne oikeasti kestäisivät aikaa, olisivat luonnonmukaisista materiaaleista tehty,linjakas, toiminnalliset jne. :D

   Ymmärrän sinua siis älyttömän hyvin. Työn puolesta huomannut, että keittiöitä vaihdetaan oikiasti tiheämpään kuin ennen muinoin. Jokainen päivittää kaappinsa silloin kuin itselleen parhaiten sopii.
   Nauti uudesta keittiöstäsi :)

   Poista
 5. Kyllä tuli hieno! Voisipa meidän pyökkikeittiölle tehdä saman...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ettei voisi tehdä? Kyllä onnistuu pyökki materiaalikin maalata samaan tapaan muiden kanssa. Ei muuta kuin selvittämään milläkeinoin edetä? Kivaa loppuviikkoa .)   Poista
 6. Hieno lopputulos. Hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kyllä tuntuu raikkaammalta. Värimaailmalla on merkitystä :)

   Poista
 7. ♥huikean hieno muutos: täydellistä!

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtava lopputulos ja todella hyvät ohjeet, kiitos tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiva jos on jotain apua. Kokeilemalla moni asia selviää. Mukavaa loppuviikkoa :)

   Poista
 9. Hyvältä näyttää! Itse haaveilen laminaattilattian maalauksesta. Mies ei vielä innostu ajatuksesta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Täytyykin seurailla milloin alat urakkaan. Lattia on myös sellainen ettei sitä ihan pikkumielenmuutoksesta lähde vaihtamaan uudeksi :)

   Poista
 10. Wautsi! Aivan mielettömän näköinen!! Tykkään :)) Hienon työn olette tehneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä nyt tuntuu raikkaammalta kuin entinen. Ja muutamaa astetta selkeämpi yleisilme plussaa :D

   Poista
 11. Ihan mahtava muutos! Keittiöstä tuli supertrendikäs!
  Oiva neuvo tuo, että ovet voi kiikuttaa myös automaalamoon
  maalattavaksi, ei olisi tullut itselleni mieleenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin voi ainakin kysyä. Tiedän tosiian joidenkin automaalamojen näin tekevän, mutteivat varmastikaan kaikki tähän ryhdy :). Kysymälläpä se sitten selviää :)

   Poista
 12. Oi miten hieno tuli. Tuo musta on tosi hyvä väri noihin kaapistoihin ja vetimiin. Ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä paljon. Antaa kivasti ryhtiä ja on oikeastikin erinäköinen :)

   Poista
 13. Todella hieno muutos. Tämä olisi niin juuri, mitä meidän keittiö tarvitsisi. Olen nimittäin täysin kyllästynyt meidän ruskeisiin kaapioviin ja maalaustakin on vaihtoehtona muutokselle tullut mietittyä. Kaapit ovat kuitenkin hyväkuntoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan sellaiseen tämä sopii hienosti. Pintapuolisesti hyväkuntoisten kaappien freesaukseen maalilla. Mikäli esim. lastulevy mdf on vahingoittunut/turvonnut tms niin sellaisia en lähtisi maalaamaan. Mutta kunnossa olevat ilman muuta :)

   Poista
 14. Ihan huikea muutos!! Siis vau!!!! ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kits Jenni. Hieman lykkäystä käökkiremppaan. Ja kiva kokeilla/funtsia myös väriä näin :)

   Poista
 15. Huikea muutos!!! Ja todella tyylikäs lopputulos. Wau!! Maalasimme aikanaan vanhan keittiön valkoiseksi ja oikein mainio ratkaisu oli silloin! Sittemmin koko paketti uudistettiin mutta ei siksi etteikö maali olisi kestänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta, maalilla saa paljon aikaiseksi. Todennäköistä on täälläkin että vaihtoon menee josainvaiheessa, mutta pitkitystä väistämättömälle :D

   Poista