Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sisustussuunnittelukohde//OKT - design&persoonalliset tapettivalinnat | 15.11.2015


Esittelen teille lyheysti yhden ihanan asiakasprojektini, jossa asiakkaan toiveissa olivat designklassikot, persoonalliset tapettivalinnat, tammi puumateriaalina sekä lämpimät sävyt yhdistettynä perintöhuonekaluihin. Lähtökohtana oli uusi n.300m2 klassisen tyylinen omakotitalo. Kuvat ovat valitettavasti tummanpuoleisia.Avara oh-k-rkt-kirjasto-halli kokonaisuus on jotenkin todella ihana ja toimiva yhdistelmä. Keittiössäkaapistot suunniteltiin niin, että kukin blokki itsessään tavallaan toimii "omana yksikkönään" huonekalumaisesti. Liesituuletin (Savon) asennettiin työtasoon ja välitilaan tuli lasi jossa värinä kuparinruskeaan taittava lämmin sävy.


Petroolinturkoosi egg-tuoli oli jo olemassa ja sen ympärille tavallaan rakentui kodin kokonaisuus. Seinissä käytettiin mm. Osborne and littlen kultakala aiheista tapettia ns.läpikulku/hallitilassa ja muissa tiloissa mm. RomonTendressen sekä Osborne-and-littlen tapetteja. 


Mielestäni haasteellisinta omakotitalon sisustamisessa on kokonaisuuden säilyminen ja että suunnittelussa huomioidaan ne yksilölliset asiat, kuten vaikkapa ne perintöhuonekalut. Tunnesyistä esim. antiikkikalusteet usein halutaan säilyttää sisustuksessa mukana. Itse koen, että monesti ne erityylisuuntien kalusteet tuovatkin juuri sen kaivatun "extralisän".  Toisaalta taas niistä, jotka eivät mitenkään istu kokonaisuuteen, kannattaa suosiolla luopua, ettei tilat täyty  turhasta tavarasta :)Yläkerran ateljee/arkiolohuoneessa ikkunat tuovat upeaa valoa huoneeseen ja siellä voidaan kattoikkunoiden välityksellä ihailla vaihtuvia vuodenaikoja ja vaikkapa sitä talvista tähtitaivasta. Makuuhuoneessa raikkautta tuo Vepsäläisen Metro naulakko. Pieni juttu, mutta yhdistettynä perinteiseen tyyliin se raikastaa kokonaisuutta sopivasti. Naulakon alaosa toistaa tapetin muotokieltä modernilla tavalla.Yläkerran kylppäri on yksi tämän kodin suosikeistani. Kaapistojen pyöreät muodot toistavat ammeen muotoa.

Ihanaa pian alkavaa viikkoa <3

Sike

12 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis koti. Ihanan rauhoittava värimaailma makuuhuoneessa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllä makuuhuoneen tunnelma on/oli rauhallinen :)

   Poista
 2. Upea koti! Erityisesti värimaailma ja tapetit ihastuttavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värimaailman takia siitä teinkin postauksen. Eli kaikki kodit eivät ole harmaata, mustavalkoista ja samantoistoa keittiöiden yms suhteen.. Tapettejakin menee vähemmän kuin joskus ja sekin on ihanaa että niitä uskalletaan käyttää ja ottaa sinne omaan kotiinsa. :)

   Poista
 3. Onpa kaunis ja tyylikäs koti<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koti on kyllä tyylikäs. Vähän harmittaa nämä suttuiset kuvat mutta näillä mennään :)

   Poista
 4. Huokailen tuon avaruuden ja valon lumoissa. Keittiö ihan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiö on kyllä niin ihana. Toimiva myöskin .)

   Poista
 5. Oi mikä koti! Min en kestä!! Aivan ihana !!! Piti ihan pariin kertaan katsoa kuvat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Minä tykkään tästä projektista tosi paljon. Asiakkaan kanssa oli ihana tehdä yhteistyötä. Kodissa kaikkinensa niin hyvä tunnelma :D

   Poista
 6. Oi kun kaunis koti. Mikä valo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo on yksi parhaista asioista. Luonnonvaloa on juuri siellä missä pitääkin :)

   Poista