Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

perinnepirtti//23.1

hirsi rakentaminen

Tätä alakoulun yhteydessä toimivaa perinnepirttiä on kunnostettu kyläkoulun vanhempainyhdistyksen vetämänä yhteistyöprojektina talkootyö voimin. Tilaa on tarkoitus käyttää mm. teemapäivinä koulutyössä.

Projektin vetäjä Teija soitteli syksyllä ja pyysi etsimään kohteeseen irtosisutuksen. Löysin tupaan sopivat vanhat huonekalut, matot kirppareilta ja vanhojen tavaroiden liikkeestä. Pientä puuhaa vielä on, mutta itse tykkään tästä juuri nyt kun on paljon tyhjää tilaa vielä jäljellä...


 rhinolla luonnostelin tilaa...Nurkkakaapin suunnittelin vanhasta ovesta sekä helmipaneeleista. Olemassa olevat vanhat pulpetit, kartat, opetustaulut, opettajanpöytä yms.. odottavat pääsyä tilaan.. 


Talkooväki teki kaiken remonttityön, pohjatöistä pintakäsittelyyn ja huonekalujen fiksaukseen ja verhojen ompelemiseen.. Osalleni jäikin vain matot, jotka löysin kirppikseltä.


 
Näistä nyt olemassa olevista huonekaluista oma suosikkini on tuvan pöytä jolla mittaa huimat 3.5 metriä.  Ja siihen kuuluvat penkit joiden mitta lähenteli jo 5 metriä - istuin osuuden leveys oli liki puolimetriset, l. jos ei mahdu istumaan niin vika ei ole penkissä :). Penkkejä jouduttiin tosin hieman lyhentämään, kiitos Saulille työstä :).  Pätkät meni toinen pöydän päätyyn ja toinen eteiseen.
Valtaisan pöydän ääreen mahtuu isompikin ryhmä kerrallaan istumaan ...


Puuhellan viereen piti saada taso tiskaamiseen (tänne ei siis tule vettä) ja laskutasoksi. Vanhan patakaapin kantta pienennetiin hieman, jotta mahtui koloon ja jäi riittävä turvaväliä puuhellaan. Yläpuolelle löytyi perinneverstasjusteerista kunnostettu vanha rengin kaappi


Kuvat voivat olla hieman hämyiset ja jouluiset, sillä kävin kuvaamassa juuri ennen Joulua.
Mukavaa viikonloppua wanhan tuvan myötä ! :)
Sike