Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

funktionaalinen FUNCO-talomalli//28.1

Esittelen teille jetta-talon uuden modernin FUNCO-talomalliston, jonka on suunnitellut arkkitehti Pasi Aaltonen Turusta. Nimensä mukaisesti mallisto edustaa funktionaalisuutta, funkkiksen keskeisiä arvojahan ovat esteettisyys, toiminnallisuus ja tietty konstailemattomuus.
  Nämä talot istuvat erityisesti kaupunkien kaava-alueille - kutakin mallia saa sekä harjakattoisena, että pulpettimallilla. Pohjapinta-alat, neliömäärät ovat suhteellisen pieniä - korkeus ja pelkistetty ulkoasu antaa taloille näköä...

Funktionaalisuuden metodeja ovat mm., että rakennus on suunniteltu palvelemaan mahdollisimman hyvin tarkoitustaan - ilman turhia koristeluja. Tyylisuuntaus syntyi "vastalauseena" mm kertaustyyleille 20-30-luvulla.
 Funktionaalisesta arkkitehtuurista mieleen tulee kotimaassa mm. Alvar Aalto, P.E.Blomstedt ja Erik Bryggman... Bauhausista alkanut moderni tyyli jäi elämään erityisesti juurikin Suomeen ja Tanskaan. Tanskalaisista funkkispuolen arkkitehdeista lienee tunnetuin -  Arne Jacobsen.

Esitteen saat itsellessi täältä Klik
-------------------------------------------------------------------------------------------------

"Malliston pohjat on suunniteltu mahdollisimman tehokkaaksi, ilman kalliita hukkaneliöitä. Avaruus ja väljyyden tunne on saatu aikaan suurilla ikkunapinnoilla ja avarilla sisätiloilla. Tilat yhdistyvät luontevasti toisiinsa ilman turhia väliseiniä."  (arkkitehti Pasi Aaltonen)

FUNCO  222 JA 223 //HA 143 m2

Kaikissa malleissa neliöt ovat mietitty tarkkaan ja tehokkaasti.
------------------------------------------------------------------------------------------------------ 


FUNCO 1 1// HA  78m2
---------------------------------------------------------------------------------------------------------FUNCO 211// 108m2
-------------------------------------------------------------------------------------------------------


FUNCO 212// HA 108 M2
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Funco-mallisto koostuu 1- ja 2-kerroksisista rakennuksista. Talouden koon mukaan rakennus elää koko elinkaaren ajan, sillä huonelukuja on mahdollista muuttaa eri elämäntilanteiden mukaan. Myös yksineläjät on otettu huomioon"(Arkkitehti Pasi Aaltonen)

Mallistoon kuuluvat myöskin mm. autotallit samalla tyylillä. Vaikka talot ovat suhteellisen pienikokoisia, ne ovat yksinkertaisuudessaan näyttäviä kokonaisuuksia. Mitä mieltä olet tällaisesta "city_mallistosta" ?


Mukavaa tätä viikkoa :)

Sike
//yritysyhteistyö projekti//jetta-talo