Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Keittiökaappien ja vetimien maalaustuunausta (diy) | 6.11.2015Keittiö koki muodonmuutoksen hiomapaperin, maalin ja diy- meiningin avulla. Vielä ei haluttu toimivia kaappeja vaihdattaa - näinpä tässä uudistuksessa työ tehtiin pienellä budjetilla maalikäsittelyn avulla. Uuden pinnan saivat niin kaapistot, välitila kuin vetimetkin. 

Lupasin sittemmin laittaa maalusprojektista pientä "epävirallista" ohjeistusta tänne blogin puolelle. Maalikäsittelyaineet tulee valita kaapistojen materiaalin mukaan. Puupintaan puumateriaalille tarkoitetut jne... Parhaan lopputuloksen saa aikaan ruiskumaalaamalla. Itse käytin maalaamisessa superlon telaa. 


Tärkein työvaihe tässäkin on ne "kuuluisat"  _pohjatyöt_. Mikäli pohjatöitä ei ole tehty huolellisesti - maali ei pysy tai se lohkeilee. Ovet ja laatikot aluksi irroitetaan, poistetaan kahvat sekä vetimet. Seuraavaksi pinnat puhdistetaan ja pestään asianmukaisesti. Puuosat hiotaan kauttaaltaan. Lopuksi huolellinen pesu maalinpesuaineella.

Mikäli tarvitsee maalata mdf:ää/lastulevyä  - tulee tällaiset pinnat myös ensin puhdistaa/pestä, jonka jälkeen vielä puhdistus maalipesuaineella. Pintojen kuivuttua - aluksi maalaus tartuntapohjamaalilla. Tartuntapohjamaalin pitää malttaa antaa kuivua n. 20 h. Tällä tavoin varmistetaan maalin pysyminen. Tässä tapauksessa kaapistojen rungot ovat mdf:ää ja jouduin käyttämään niissä tartuntamaalia. Maali pysyy kyllä mainiosti ainakin näissä md-rungoissa. Ovet ja laatikot ovat puuta ja ne käsitellään normi puuhuonekalujen tapaan.   
Kaapistojen välitila maalattiin puhtaan valkoiseksi. Alakaappien vetimiksi olisin halunnut sellaiset "50-60-luvun henkiset"  hieman pidempää moodia olevat mustat lankavetimet - pyöreälinjaisina. Koska sellaisia en mistään löytänyt - päätettiin,  että mennään vanhoilla kahvoilla eteenpäin.

Vanhat kahvat maalattiin pohjatöiden jälkeen mustaksi metalliin soveltuvalla spraymaalilla. Yläkaapit ovat toistaiseksi vetikkeettömät. Näihin tulee jotkut hyvin eleettömät vetimet.

Huom! Ohjeistus on yleisluontaista. Suosittelen kysymään tarkat ohjeet omasta rautakaupastasi.


Lopuksi vielä kuva ihan alkuperäisestä keittiöstä. Vasemmanpuoleinen kuvaa alkuperäistä lookia, joka ehti sittemmin käydä myös valkoisena alakaappien osalta.

Ps. Lisään vielä tähän, että kaapistojen maalauksen voi myös teettää esim. automaalaamoissa jos tuntuu ettei itse viitsi alkaa säätämään :)

Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua

♥Sike