Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sisustussuunnittelukohde//OKT - design&persoonalliset tapettivalinnat | 15.11.2015


Esittelen teille lyheysti yhden ihanan asiakasprojektini, jossa asiakkaan toiveissa olivat designklassikot, persoonalliset tapettivalinnat, tammi puumateriaalina sekä lämpimät sävyt yhdistettynä perintöhuonekaluihin. Lähtökohtana oli uusi n.300m2 klassisen tyylinen omakotitalo. Kuvat ovat valitettavasti tummanpuoleisia.Avara oh-k-rkt-kirjasto-halli kokonaisuus on jotenkin todella ihana ja toimiva yhdistelmä. Keittiössäkaapistot suunniteltiin niin, että kukin blokki itsessään tavallaan toimii "omana yksikkönään" huonekalumaisesti. Liesituuletin (Savon) asennettiin työtasoon ja välitilaan tuli lasi jossa värinä kuparinruskeaan taittava lämmin sävy.


Petroolinturkoosi egg-tuoli oli jo olemassa ja sen ympärille tavallaan rakentui kodin kokonaisuus. Seinissä käytettiin mm. Osborne and littlen kultakala aiheista tapettia ns.läpikulku/hallitilassa ja muissa tiloissa mm. RomonTendressen sekä Osborne-and-littlen tapetteja. 


Mielestäni haasteellisinta omakotitalon sisustamisessa on kokonaisuuden säilyminen ja että suunnittelussa huomioidaan ne yksilölliset asiat, kuten vaikkapa ne perintöhuonekalut. Tunnesyistä esim. antiikkikalusteet usein halutaan säilyttää sisustuksessa mukana. Itse koen, että monesti ne erityylisuuntien kalusteet tuovatkin juuri sen kaivatun "extralisän".  Toisaalta taas niistä, jotka eivät mitenkään istu kokonaisuuteen, kannattaa suosiolla luopua, ettei tilat täyty  turhasta tavarasta :)Yläkerran ateljee/arkiolohuoneessa ikkunat tuovat upeaa valoa huoneeseen ja siellä voidaan kattoikkunoiden välityksellä ihailla vaihtuvia vuodenaikoja ja vaikkapa sitä talvista tähtitaivasta. Makuuhuoneessa raikkautta tuo Vepsäläisen Metro naulakko. Pieni juttu, mutta yhdistettynä perinteiseen tyyliin se raikastaa kokonaisuutta sopivasti. Naulakon alaosa toistaa tapetin muotokieltä modernilla tavalla.Yläkerran kylppäri on yksi tämän kodin suosikeistani. Kaapistojen pyöreät muodot toistavat ammeen muotoa.

Ihanaa pian alkavaa viikkoa <3

Sike