Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vihreän 60-70 luvun tuolin pelastusoperaatio | 14.1.2015


Olisiko teillä tietoa tästä tuolimallista? Kuvissa 60-70-luvun tuoli, joka muistuttaa  KILTA-malliston pienimpiä. Tuolinjalat ovat kuitenkin erityyppiset kuin Kiltossa ja siksi epäilenkin että voisiko tämä tuoli olla jokin toinen malli?Olli Mannermaa suunnitteli Kiltatuolin 1955. Joidenkin lähteiden mukaan  Kiltatyyppistä tuolia on aikoinaan valmistanut myös Isku ja tämä malli nimenomaan voisi olla Iskun valmistama. Tänään Kilta mallia myy Martela. Jos jollakin tuolista parempaa ja tarkempaa tietoa, korjatkaa/tarkentakaa ihmeessä :). 


Vihreä väri (joka muuten hyvin lähellä Tikkurilan tämän vuoden vuodenväriä-"vuonoa") oli käytännössä täysin pinttyneiden likatahrojen peitossa. Märkäpesuimurilla pesin tuolin useamman kerran, kunnes alkuperäinen väri alkoi kirkastua pikkuhiljaa. Annoin kuivahtaa hieman pesukertojen välillä, sillä pelkäsin kankaan ja alla olevien pehmusteiden vettyvän liikaa. Jokatapauksessa pesukertojen jälkeentuli esiin aivan ihanan vihreä sävy. Ilmeisimmin kankaan villapitoisuus edesauttoi lian irtoamista. Villaa käytetään laadukkaammissa huonekalukankaissa ja julkistentilojen kankaissa kestävyyden lisäksi myös villan paloturvallisuusominaisuuksien vuoksi. Villa myös itsessään hylkii likaa ja tahroja, 


Oli tuoli kenentahansa valmistama - se on hyvin muotoiltu ja siinä on superhyvä istua. Mielestäni tuolin muotoilu, väri yms sopisi hyvin myös tämän päivän muotoilutuotteeksi. Iskulla ja Martelalla on paljon vuosikymmenten aikana kertynyttä designia. Olisi ihana jos näitä vintage malleja tulisi enemmänkin tuotantoon uudelleen.
       
                                  Oikein mukavaa tammikuun puoltaväliä lukijat :♥


                                                                         Sike


10 kommenttia:

 1. Tosi kaunis ja ihanan värinen tuoli! :) Mä muistelisin Kilta-tuolin vähän erilaiseksi, joten epäilen onko tuo sellainen. Tosi kiva kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minunkaan mielestäni ihan täsmää Kiltaan. No joku aikansa tuote joka tapauksessa. Hyvä istua ja väristä pudän vaikken erityisen vihreän ystävä olekaan :)

   Poista
 2. Onpa kaunis vihreä, sammaleen värinen ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta,värisävy on ihana :)

   Poista
 3. Todella kaunis tuoli, oikea löytö! Muotoilu muistuttaa paljon Kiltaa,mutta alkuperäinen on istuinosaltaan ehkä hieman leveämmän oloinen ja selkänoja piirun verran matalampi.Oliivinvihreä väri on ihanan rauhoittava ja harmoninen. Koska itselläni ei ole yhtään vihreää huonekalua,näin kevään tullen tuon väriä tupaan viherkasvien muodossa. Herkät eucalyptuksen oksat ovat mun mieleeni just nyt.
  Pirtsakkaa pakkasviikonvaihdetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä,tämä on ehkä sirompi muotoilulta verrattain pienimpään Kiltaan. Minunkaan lista 1 väri ei vihreä nokn yleisesti ole koskaan ollut, mutta tietyistä vihreän sävyistä olen aina pitätänyt :).

   Poista
 4. Vihree väri ei ole oma juttuni eikä ole oikeen koskaan ollutkaan, mutta nämä tuolit ovat todella kauniin muotoiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä on omalla tavallaan haasteellinen väri. Siitä joko tykkää tai ei. Itsellekin riuttää pieninä pintoina.

   Tykkään tästä luonnon vihreästä sävystä josta tulee mieleen myös Tikkurilan tämän vuoden väri "vuono".

   Poista
 5. Minulla on ollut vihreä Kilta-tuoli. Melkein saman vihreä kuin tuo sinun tuolisi. Aikoja sitten hävitin sen jonkun muuton yhteydessä. Ja nyt harmittaa. Kaunis on tuo sinun vihreä tuolisi, mitään historiaa en sille osaa kertoa; muuta kuin ihailla.
  Olipa kiva, kun löysin blogisi. Täällä näyttää viihtyisältä. Jään lukijaksi.
  Tervetuloa kurkkaamaan Tuulan elämää.

  VastaaPoista
 6. Kaunis vihreä. Tein juuri oman postauksen samanlaisista tuoleista ja sitten vastaan tuli sinun blogisi. Muistaakseni Martela siirtyi melko pian käyttämään Kiltatuolissa polyuretaani-tyyppistä runkoa, mutta näissä tuoleissa on kestävämpi vanerirunko. Ainakin Iskulla ja Askolla on ollut Kilta-tyylisiä tuoleja tuotannossa.

  VastaaPoista