Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sarvis mukien nostalgiaa | 3.2.2016


Löytyykö teidän kodeistanne Sarviksen "vintage/retro" muovituotteita? Olen itse ihan hurahtanut näihin mukeihin. Tämän Katrilli-mukimallin suunnitteli Tauno Tarna 1969. Tykkään tosi paljon sekä muotoilusta että väristä. Mukit ovat mielestäni mukavat käyttää niin lapsen kuin aikuisenkin näkökulmasta. 


Sarvis oli Suomen ensimmäisiä  muovituotteita valmistavia yrityksiä. Tehdas alotti toimintansa Tampereella (20-luvulla) valmistamalla alkuun nappeja kaseiinimuovista. Sarvis voitti kaseiininapeillaan Pariisin maailmannäyttelyssä kultamitalin vuonna 1937. Toiminta loppui 90-luvulla, jonka jälkeen yritys keskittyi muovijalosteiden tukkukauppaan. Sarvis siirtyi sittemmin Orthexin omistukseen. Mielenkiintoinen historia kaikkinensa :).

Nämä mukit ovat jo vanhoja "löytöjä" ja jokapvä käytössä.Mitäs pidätte näistä auringonkeltaisista mukeista? 

En pistäisi ollenkaan pahakseni jos Orthexgroup ottaisi nämä mukit uustuotantoon?  Hyvä suomalainen vaihtoehto Ikean mukeille.

Leppoisaa keskiviikkoa!Sike


19 kommenttia:

 1. Toi sinun logo on kyllä niin upea! Just ihailin sitä taas :)

  Ihanan näköinen keittiö ja hauskat mukit !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukit ovat kyllä tosi hauskat :)

   Poista
 2. Mulla on Sarvista enemmän kuin kehtaan myöntää. Mukeja, purkkeja, tarjottimia, kannu, aterimia jne. Jossain vaiheessa keräsin niitä aina kun kirppareilta löysin. Sittemmin oli pakko lopettaa kun ei tila enää riittänyt kaapeissa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kuulostaa huipulta. Helposti tulee varmastikin hamstrattua liiaksi asti :D Onneksi kaappitila on rajallinen niin se vähän hallitsee keräilyvimmaa :)

   Poista
 3. Meiltä ei löydy yhtään sarvista. Mutta, muistan kun lapsuudessa mökillä sarviksia oli runsaasti. Täytyykin kysäistä äidiltä missä nyt ovat, varmasti tallessa. Joo, nuo keltaiset on kyllä pirteät. Ja, ihanan valoisa keittiö teillä.

  VastaaPoista
 4. Juu sarvismukit on tuttuja, vaan eipä taida yhtään enää olla tallessa ☺
  Kiitos ja mukavaa keskiviikkoehtoota Sinullekin ♥

  VastaaPoista
 5. Hyviä ovat. Käteen mukavia! Meillä taisi olla noita aikoinaan kotona muutama. Keltainen on oikein kiva ja pirtsakka väri! :)

  VastaaPoista
 6. Nuo on kyllä todella kauniita kuppeja. Ihanan simppeli muoto ja pirtsakka keväinen väri ♡♡

  VastaaPoista
 7. Upea keltainen sävy mukeissa ja käteen niin sopivan kokoisia.
  Kotona meillä oli vastaavia punaisia mukeja ja lisäksi oli kannua ja tarjottimia.
  Laitathan lisää laajakuvia keittiöstäsi, näyttää hyvälle. =D

  VastaaPoista
 8. Meillä oli lapsen noi, voi ei miten nostalginen fiilis tuli! Ihanat <3

  VastaaPoista
 9. Palasin jonnekkin lapsuuden kesäleirille, jossa oli varmasti noi mukit. Rivallisia versioita on ollut kai myös? Mun mielestä meillä on ollut sellaisia. Ihana väri kyllä tuo keltainen, voisin itsekin kotona käyttää:)

  VastaaPoista
 10. Tuttuja ovat, ja onhan noita meidänkin huushollissa ollut joskus 70-luvulla. Taisin niistä, kuten kaikista muoviastioista, saada silloin tarpeekseni, joten enää en noita halua. Kaunis väri tuo keltainen ja nuorille, jotka ei noita ole ehkä niin paljon nähneet, nuo ovat varmaan ihastuttavia.

  VastaaPoista
 11. Meillä oli joskus noita Sarviksen astioita vaikka kuinka...asuntovaunussa, mutta kaikki on hävitetty vaunun myötä.:)

  VastaaPoista
 12. Vautsivau! Ihana aurinkoväri. Ja mun lapsuudessa noita mukeja tosiaan oli käytössä. Ja lautasia. Mutta keltaisia en muista nähneeni. Meillä oli kirkkanpunaiset.

  VastaaPoista
 13. Lapsuudesta muistan kyllä, mutta kotona ei ole yhtäkään. En muista edes nähneeni kirpuilla noita hetkeen. Tuo keltainen on kyllä raikas väri! Meillä on töissä ihan perus valkoisina. Oliskohan silloin 80-luvulla ollut ne pastellinsävyt...

  VastaaPoista
 14. Meilläkin oli lapsuudenkodissa punaiset mukit ;)

  VastaaPoista
 15. Keltaiset mukit tuovat auringonpaistetta mustavalkoiseen keittiöön,
  tykkään kovasti! Tuollaisille muovimukeille olisi meidänkin huushollissa käyttöä, meillä on vaan Ikean kahvattomia mukeja, joista pienten käsien on vaikea saada otetta.
  Mukavaa viikonvaihdetta <3

  VastaaPoista
 16. Löytyy kyllä. Valkoisia katrilli lusikoita, ruskeita sokerikippoja jotka ovat jälkiruoka-astoita, vihreät syvät lautaset. Harmittaa vaan että nämä eivät kestä kovin hyvin konepesua. Näitä oli uustuotannossa, mutta olivat luvattoman huonolaatuisia. Muotithan ovat varmasti olemassa jossain.

  VastaaPoista
 17. Mä en muista että meillä olis kotona noita ollu. Vois kyllä alkaa tehä uudelleen, luulen että olis ostajia. Olen sun blogissa eka kertaa ja liiyuin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin

  VastaaPoista