Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Viileän tyylikäs Kemin LumiLinna | 6.3.2016


Vietimme osan talvilomaa Pohjois-Suomessa. On vaan niin parasta pakata laukut, hypätä autoon ja hurauttaa satojen kilometrien päähän pohjoisen mummolaan. Mummolan vanhassa tuvassa, pohjoisen kiireettömyys ja ajaton tunnelma on vaan niin aitoa ja rentouttavaa.

Yhden päiväretken teimmekin Kemin LumiLinnaan. LumiLinnasta inspiroituen ajattelin jakaa teille muutaman kuvan. Paikka on todella ihana ja varmasti moni teistä on täällä jo piipahtanutkin. Mikäli joku ei ole käynyt - suosittelen lämpimästi vierailemaan kohteessa. Itsellä on tullut LumiLinnassa jo aiemmin käytyä ja tällä erää päätettiin ihailla linnaa ulkoakäsin upeassa aurinkoisessa säässä.LumiLinnan rakentaminen aloitetaan jokavuosi joulukuun puolella ja avajaisia vietetään tammikuussa.
 Linnassa voi tehdä kierroksen, syödä vaikkapa lumiravintolassa, yöpyä lumihotellissa tai esim. kastaa lapsensa/mennä naimisiin lumikappelissa - jos niikseen tulee. Naimisiinmeno ja lapsen kastaminen tosin vaatii hieman etukäteisjärjestelyjä ;)
 Pääsymaksu linnaan on aikuisilta 15 e ja lapsilta 7.50e. Mahdollisuus on myös opastettuun kierrokseen. Viereisestä Tullimakasiinista löytyy myös ympäri vuoden auki oleva LumiLinna-näyttely, jossa kerrotaan mm. linnan historiasta. LumiLinnaan, LumiRavintolaan, LumiKappeliin tai LumiHotelliin voit käydä tutustumassa tarkemmin  Klik
Erikseen on pakko mainita Olokolo, joka tarjoaa mahdollisuuden yöpyä tai vain ihailla tähtitaivasta "vaunusta" lasikaton kautta. Tällä hauskalla Olokololla voi käydä myös ajelemassa n.1.5h mottorikelkan vetämänä. Tätä olisikin hauska kokeilla joskus :) Lue lisää Klik! 


Kemin Ajoksesta pääsee myös risteilyille jäänmurtaja Sampolla. Jos edellämainittu toiminta ei riitä - lisäsäpinää arktisella tavalla voi saada risteilemällä perämerellä. Risteilyjä on tarjolla erilaisia kuten "Arctic Sunrise"-risteilysta - "Päiväretki Rovanimelle risteilyyn".  Samporisteilyistä lisäinfoa täältä.

LumiLinna sijaitsee Kemin sisäsatamassa meren rannalla. Alueella on säilynyt kauniita aittamakasiineja yms. vanhaa rakennuskantaa. Paikka on kaunis myös kesäaikaan. Täällä  voi nauttia myös kesäpäivästä merellisessä ympäristössä.

Jokos teille Kemin LumiLinna on jo tuttu paikka :) ?

Oikein ihanata maaliskuuta ystävät - kevättä kohti mennään vaikka lunta kuvissa riittää :D


♥Sike
22 kommenttia:

 1. Lumilinna on kiva kohde käydä.Joku vasta blogissaan kertoikin,että oli käynyt siellä.Onneksi kotomaassa on myös kivoja kohteita käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mielestäni niitä paikkoja joissa tulee edes kerran käydä. Kivaa viikonloppua Aikku :)

   Poista
 2. Onpa hulppean näköinen lumilinna, aivan upea!
  Ihanaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hienosti tehty. Mukavaa viikonloppua Outi :)

   Poista
 3. Näyttää upealta paikalta!
  Ei ole tullut käytyä, mutta olisi kiva käydä tutustumassa kyseiseen paikkaan. Matkakin olisi kohtuullinen ;)
  Kivaa uutta viikkoa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa :)

   Poista
 4. Tässä muuten viikko sitten kyselin kotiporukoilta, että on Kemin lumilinna tänä vuonna rakennettu kun en oo nähnyt mainoksia. Näemmä on hyvinkin rakennettu! En ole koskaan käynyt siellä. Kiva nähdä kuitenkin kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taitaa olla sääntö kuin poikkeus että jokavuosi rakennetaan tykkilumesta. Siellä vaan piipahtamaan on mielestäni ihan hyvin suunniteltu juttu. :)

   Poista
 5. Ei ole tuttu paikka, Kemissä en ole muutoinkaan ikinä käynyt, mutta kuvien perusteella kyllä kannattaisi. Huikean näköinen paikka. Upeaa tulevaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kemi on kiva pikkukaupunki ja kivenheiton päässä (n 3okm) Haaparannasta. Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 6. Lumilinna on vaikuttava. Olen muutamaan otteeseen käynyt. Ja, miten ihana ilma teillä ollutkaan. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilma oli kyllä niin täydellinen. Pohjoisen Suomen luonto ja aurinko on vastustamaton yhdistelmä .)

   Poista
 7. Upean näköinen lumilinna ☺ Ja kaunis sää on suosinut talvilomaanne ☺
  Mukavaa alkavaa viikkoa ♥
  ps.olen lähettäny Sinulle s.postia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oli kyllä niin mainio ja paikkakin todella upea :)

   Poista
 8. Koskaan ei ole tullut käytyä mutta näyttää ihanalta paikalta. Kyllä lappi on vaan niin ihana paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lappi on niin ihana. Vielä jos sattuu hyvät ilmat niin ihan täydellistä .)

   Poista
 9. Käynti tuolla on jokavuotinen unelmani, mutta tähän mennessä se ei ole vielä koskaan toteutunut. Siispä kiitos tästä kuvakierroksesta ja onnellista kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa toiveesi joskus toteuisi. Pidetään peukkuja lujasti. Ihanaa arktista nähtävyyttä ei niin monasti ja jokapaikassa vaan ole ja näe :)

   Poista
 10. Aika huikea! Ei ole tullut käytyä. Ylipäätään en ole tainnut käydä Oulua pohjoisemmassa (ja sielläkin kuulema liian harvoin) vuosikausiin... Pitääpä korjata tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :) nyt vaan pian korjaamaan tilanne :) :D

   Poista
 11. Aivan mielettömän kauniita kuvia olet ottanut ja ihanan talvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvessa on juurikin se oma kauneutensa ja eritoten aurinkoisessa säässä :)

   Poista