Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Akustiikkaan satsaaminen kannattaa - kurkkaus messukohteeseen | 19.5.2016


Kuva 1

Akustiikka on asia johon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota aina kun suunnitellaan korkeita tiloja. Erityisesti moderneissa nykytaloissa riittää lasipintaa ja yhtenäisiä tiloja jotka ovat useimmiten myös ylös asti auki. Mikään ei ole epämukavampaa ja kurjempaa kuin se, ettei omassa kodissa voi kunnolla keskustella kaikumisen vuoksi. Kaikki äänet kertaantuu kun äänet pääsevät kimpoilemaan kovia pintoja pitkin. Tämä tekee korkean tilan äänimaailmasta pahimmillaan todella epäergonomisen ja stressaavan, vaikkei kuulossa sinällään olisi mitään vikaa. 

Kuva 2

Kaikki kuvat ovat sisustamastani asuntomessukohteesta, jonne asennettiin akustinen katto (kuva 2) ja lisäksi suunnittelin kohteeseen akustisen tilateoksen (kuva 1 ja kuva 5). Tilateoksen inspiraation lähteenä oli mäen päällä sijaitsevan messukohteen ikkunoista avautuvat näkymät. 

Akustiikan oikealle määrittämiselle on olemassa erilaisia laskentakaavoja. Ammattilaiset pystyvät määrittämään oikean tarpeen kuhunkin kohteeseen. Seinille asennettavat vaimentavat materiaalit ja tilateokset helpottavat akustista ongelmaa - ollen kuitenkin useimmiten riittämätöntä. Paras tulos saadaan kattoon asennettavalla ratkaisuilla. Tänäpäivänä materiaaleissa on valinnan varaa ja voidaan valita kunkin kohteen sisustustyylin ja arkkitehtuurin mukaisesti.

Summasummarum - asuntomessukohteeseen valitsimme Konton  akustisen kattomateriaalin, joka antaa kotiin kivan tunnelman ja sopii kohteeseen mielestäni täydellisesti. Konton tuotteet tehdään turpeesta ja nimenomaan uusiutuvasta pintaturpeesta joka kestää ekologisen tarkastelun. Pintaturve uusiutuu samaa tahtia suomalaisen puuston kanssa. Turpeesta valmistetussa akustisessa materiaalissa on hyvä absorbointikyky, se kestää kosteutta ja on homehtumaton sekä hyvä lämmöneriste. Lisäksi tuote on erittäin kevyt asentaa.kuva 3


kuva 4

Pari fiiliskuvaa vielä messukohteen sisustuksesta ja suunnittelemastani sängynpäädystä, johon olen ainakin itse tosi tyytyväinen. Materiaalina on arvostamani suomalainen puu. Kerron myöhemmin päädyn tarinan tarkemmin - mstä kaikki alkoi, mallintamisesta - mitoittamiseen jne l.  hikeä ja mietintämyssyä mahtui tähän projektiin :).  Sängynpäädyn tekijä/toteuttajakin löytyi yllättävän lähelta messuasiakaspariskuntaa. Iso kiitos Pentille. Pohjalainen osaa ihan mitä vaan :) Pääty on mallisuojattu prototyyppi ja siihen liittyy ns. moniaistisen ambientdesignen periaate. 

Sokerina pohjalla - olen niin nöyrästi otettu kun kohteemme OH-kuva (viimeviikon lehdistöpäivänä otettu - alin kuva) löytyy DEKOlehden nettisivuilta ♥ . Ylimmässä kuvassa - joka otettu myöhemmin on jo valaisinkin paikallaan. Mistä on kyse - kannattaa käydä Dekomagazinen sivuilla tutustumassa aiheeseen tarkemmin KLIK


kuva 5

Viime viikolla sain opiskelukaverini ja kollegani mukaan piipahtamaan messukohteessa. Oli kiva kuulla toisen ajatuksia ja saada apua viimehetken kamppeiden hakuun ennen ensimmäisiä kuvauksia. Siispä suurkiitos Tunnne Tilat blogin Karin  vierailustasi :)

Somessa messukohdetta voit seurata mm. instassa
#keittiömaailma #suolajapippuri#suolaajapippuria#jettatalo#asuntomessut2016#seinajoenasuntomessut#isku

Ihanaa tätä viikkoa ♥ 
    
Sike


12 kommenttia:

 1. Upealta näyttää kohde. Kivoja yksityiskohtia näkyy kuvissa.
  Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Outi ja mukavaa sunnuntai-iltaa :) !

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja sisustus näyttää hyvältä. Tykkään! Joo, akustiikka ja valaistus on kaksi asiaa, joihin tulee liian vähän kiinnitettyä huomiota rakennusvaiheessa. Meillä on tästä johtuen raskaita mattoja, kesällä olis kiva kevyempien kanssa. Akustiikkalevyjä ollaan mietitty, mutta vielä ei olla näin jälkikäteen asennettu.
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raksa-aikana tulee niin paljon kaikkea muuta mietittävää. Onneksi jälkikäteenkin asennettavia ratkaisuja on olemassa mm.seiniin asennettavat yms jutut. Monesti niillä jo saadaan paljon parannusta aikaan :)

   Poista
 3. Tuskin maltan odottaa, että näen kaikki talot. Itse asiassa, huomenna la pääsen jo kurkkaamaan 10 kohteeseen bloggaritapahtuman tiimoilta, ihanaa. En tiedä, onko tämä kohde mukana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta :) tosin inside-jutulta myös. Ilmeisimmin tiettyjen tahojen yhteistyöjuttu. Mutta olet lämpimästi tervetullut kohteeseemme ja kaikki muutkin kiinnostuneet bloggarit <3

   Poista
 4. Ihania kuvia <3 Meillä ei ole edes tajuttu ajatella muuten tuota akustiikka asiaa. hmmm Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi akustiikkaan voidaan vaikuttaa myös jälkikäteen - vaikkakin paras lopputulos saadaankin jo rakennusvaiheessa huomioidulla akustoinnila :) Mukavaa pian alkavaa viikkoa :)

   Poista
 5. Tyylikäitä kuvia ja tuo sängynpääty on todella hieno, saat olla ylpeä itsestäsi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Souliina positiivisesta palautteesta. Pääty on osa kokonaisuutta ja lopputulokseen olen kyllä itsekin tyytyväinen. Sopii niin hyvin kohteen tyyliin ja päädyn tekijä toteutti kokonaisuuden viimeisen päälle tyylikkäästi. Iso kiitos Pentille :)

   Poista
 6. Mukava oli nähdä, ja toivottavasti oli jotain apuakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinusta oli iso apu - kiitos vielä kerran ♥. Ja kiva oli kuulla näkemyksiä tosin silmin katsottuna. Monesti huomaa että itse sokeutuu tietyille asioille. Kivaa loppuviikkoa sinnepäin Suomea :)

   Poista