Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Helppo kuormalavadivaani terassille(diy) | 29.5.2016
Tässäpä yksi idea avoterassille, jonne kaivataan sohvatyyppistä kesäkalustetta. Kuormalavat pyörillä olen tuunannut jo aiemmin ja nyt ne saivat maalattuna uuden elämän avoterassin divaanina. Maaliksi valitsin siätilaankin soveltuvan maalin, joka käy myös ulkokäyttöön kestäen sään vaihtelua. Istuintyynyt muokkasin IKEA;n poistopisteen istuintyynyistä. Selkätyynyt ovat puolestaa JYSK;n edullisia tyynyjä.

Fiksuintahan olisi löytää/tehdä sellaiset tyynyt jotka kestää sadetta esim. markiisikankaasta tms. vastaavasta säänkestävästä kankaasta. Toimii tosin näinkin -  tuodaan tyynyt paikoilleen aurinkoisella säällä ja kun terassilla oleskellaan.
 Mikäli haluaa isomman divaanin silloin kannattanee latoa lavoja päällekkäin - ilman pyöriä niin saa tukevamman kokonaisuuden. Tällaisessa pienemmässä versiossa pyörät toimivat hyvin.

Kivaa tulevaa viikkoa :)

Sike


26 kommenttia:

 1. On kyllä kivat! Meillä on terassikalusteet aivan hakusessa vielä. En ole löytänyt mitään kivoja "sohva" ratkaisuja valmiina tai sitten hinnat ovat ihan pilvissä. Tykkään kyllä näistä kuormalavoista tehdyistä. Kivan rouheita ja edullinenkin vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edullisuus ja muuntuvuus parasta näissä lavoissa. Jokainen voi tuunata oman näköisen kokonaisuuden. Rouheus just parasta l. ei ole liian siloteltua :)

   Poista
 2. Onpa kaunis kokonaisuus, ihanalta näyttää lavat harmaina <3
  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne mukavaa viikkoa :)

   Poista
 3. Hienot on.Tuo säänkestävyys ois hyvä tekstiileissä.Huomasin,että ei montaa vuotta mene kaupasta ostetut pehmusteet.Homepilkkuja on jo tullut Jyskin päällisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalainen ilmasto on niin haasteellinen. Se on totta ettei mikään oikein kauaa kestää - kosteus vaan vie kankaan pikkuhiljaa. Markiisi kangas kestää vähän paremmin ja jotkut ovat saaneet hyviä kokemuksia "enstex"tyyppisistä ulkoilukankaista. Samoja joita käytetään vedenpitävissä vaatteissa :)

   Poista
 4. Tosi kiva ja ihanat nuo nappityynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napit ovat kyllä hauskat yksityiskohdat :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää. Ulos nuo kuormalavajutut käyvätkin mainiosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona parhaimmillaan ja niin helppohoitoiset. Toki sopivat sisällekin sopivassa kokonaisuudessa. Kivaa viikkoa :)

   Poista
 6. Kaunis <3
  Ja kätevä on, voin sanoa. Meille tuunasin viimekesänä tuollaisen pyörillä olevan, sitä ennen oli 'kiinteä' malli. Patjana vanha futoni ja kankaana ulkoverhoilukangas, joka ei päästä vettä läpi. Monet on päikkärit sohvalla otettu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha futonin patja kuulostaakin täydelliseltä lavan päällä ja vielä yhdistettynä vedenpitävävän kankaaseen. Täydellistä. Täytyy tullakin blogisi puolelta kurkkailemaan miltä sohva näyttää. Ihanaa viikkoa Satu :)

   Poista
 7. Tosi kiva, mutta mistä sinä näitä poistolavoja hankit? Tuntuvat olevan kova hitti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavat ovat tulleet meille edellisen rempan yhteydessä. Säästin nämä tuunauksiani varten :D. Näitä saa kyllä ostettua pikkurahalla lähes joka kaupasta tai liikkeestä. On yrityksiä jotka oikein myyvätkin lavoja - eurolavoja tai millä nimellä menevätkään. Yleensä näitä pyörii eritoten maaseudulla yritysten pihoissa.Kannattaa rohkeasti vaan käydä kysymässä :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, nyt vaan kun saataisiin kelit taas kohdilleen :)

   Poista
 9. Näyttää tosi hyvältä! Mä yritän parhallaan tuunata vanhasta sängystä sohvaa parvekkeelle, kesäiset löhöilypaikat kun ovat niin kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa makeelta. Missä vaiheessa sinun projektisi onkaan nyt? Jotenkin kesällä on ihana nimenomaan löhöillä jossain muualla kuin olohuoneessa tai sisätiloissa. Siellä saa tarpeekseen olla talven ja syksyn pitkät päivät :D

   Poista
 10. säänkestävä kangas kyllä puolustaa paikkaansa näissä pehmuisteissa. Kiva DIY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se - huolettomin ehdottomasti. Täytyy kyllä ihan kokeilla miten kestävät ulkoilmassa taivaan alla - sateen ja auringon armoilla :) Kivaa viikkoa Terhi

   Poista
 11. Hyvännäköiset! Minullakin odottaa pari lavaa yhtä projektia, maalausta vailla ovat vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta kuulostaa. Suojaava maalaus antaa lisäikää lavoille.Samalla saa yhtenäisen kokonaisuuden lavoista :)

   Poista
 12. Kuormalavoista saa kyllä kivan sohvan tehtyä. Hieno, tykkään!
  Meillä ko rakennettu "sohva" lasten pihamajaan.
  Aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että pihamaja kuulostaa huikealta. Täytyykin käydä kurkkimassa blogistasi - miltä sellainen näyttää :)

   Poista
 13. Vautsi, onpa kivat, kun on pyörät alla! Ja tyylikäs on harmaana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörät sopivat kyllä näihin pienempiin lavoihin. Isommissa ei välttämättä toimi ja tarkoitan sellaista sängynmittaista lavaa kun puhun isosta lavasta :D. Kivaa viikkoa Jossu :)

   Poista