Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vihreän 60-70 luvun tuolin pelastusoperaatio | 14.1.2015


Olisiko teillä tietoa tästä tuolimallista? Kuvissa 60-70-luvun tuoli, joka muistuttaa  KILTA-malliston pienimpiä. Tuolinjalat ovat kuitenkin erityyppiset kuin Kiltossa ja siksi epäilenkin että voisiko tämä tuoli olla jokin toinen malli?Olli Mannermaa suunnitteli Kiltatuolin 1955. Joidenkin lähteiden mukaan  Kiltatyyppistä tuolia on aikoinaan valmistanut myös Isku ja tämä malli nimenomaan voisi olla Iskun valmistama. Tänään Kilta mallia myy Martela. Jos jollakin tuolista parempaa ja tarkempaa tietoa, korjatkaa/tarkentakaa ihmeessä :). 


Vihreä väri (joka muuten hyvin lähellä Tikkurilan tämän vuoden vuodenväriä-"vuonoa") oli käytännössä täysin pinttyneiden likatahrojen peitossa. Märkäpesuimurilla pesin tuolin useamman kerran, kunnes alkuperäinen väri alkoi kirkastua pikkuhiljaa. Annoin kuivahtaa hieman pesukertojen välillä, sillä pelkäsin kankaan ja alla olevien pehmusteiden vettyvän liikaa. Jokatapauksessa pesukertojen jälkeentuli esiin aivan ihanan vihreä sävy. Ilmeisimmin kankaan villapitoisuus edesauttoi lian irtoamista. Villaa käytetään laadukkaammissa huonekalukankaissa ja julkistentilojen kankaissa kestävyyden lisäksi myös villan paloturvallisuusominaisuuksien vuoksi. Villa myös itsessään hylkii likaa ja tahroja, 


Oli tuoli kenentahansa valmistama - se on hyvin muotoiltu ja siinä on superhyvä istua. Mielestäni tuolin muotoilu, väri yms sopisi hyvin myös tämän päivän muotoilutuotteeksi. Iskulla ja Martelalla on paljon vuosikymmenten aikana kertynyttä designia. Olisi ihana jos näitä vintage malleja tulisi enemmänkin tuotantoon uudelleen.
       
                                  Oikein mukavaa tammikuun puoltaväliä lukijat :♥


                                                                         Sike