Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Viileän tyylikäs Kemin LumiLinna | 6.3.2016


Vietimme osan talvilomaa Pohjois-Suomessa. On vaan niin parasta pakata laukut, hypätä autoon ja hurauttaa satojen kilometrien päähän pohjoisen mummolaan. Mummolan vanhassa tuvassa, pohjoisen kiireettömyys ja ajaton tunnelma on vaan niin aitoa ja rentouttavaa.

Yhden päiväretken teimmekin Kemin LumiLinnaan. LumiLinnasta inspiroituen ajattelin jakaa teille muutaman kuvan. Paikka on todella ihana ja varmasti moni teistä on täällä jo piipahtanutkin. Mikäli joku ei ole käynyt - suosittelen lämpimästi vierailemaan kohteessa. Itsellä on tullut LumiLinnassa jo aiemmin käytyä ja tällä erää päätettiin ihailla linnaa ulkoakäsin upeassa aurinkoisessa säässä.LumiLinnan rakentaminen aloitetaan jokavuosi joulukuun puolella ja avajaisia vietetään tammikuussa.
 Linnassa voi tehdä kierroksen, syödä vaikkapa lumiravintolassa, yöpyä lumihotellissa tai esim. kastaa lapsensa/mennä naimisiin lumikappelissa - jos niikseen tulee. Naimisiinmeno ja lapsen kastaminen tosin vaatii hieman etukäteisjärjestelyjä ;)
 Pääsymaksu linnaan on aikuisilta 15 e ja lapsilta 7.50e. Mahdollisuus on myös opastettuun kierrokseen. Viereisestä Tullimakasiinista löytyy myös ympäri vuoden auki oleva LumiLinna-näyttely, jossa kerrotaan mm. linnan historiasta. LumiLinnaan, LumiRavintolaan, LumiKappeliin tai LumiHotelliin voit käydä tutustumassa tarkemmin  Klik
Erikseen on pakko mainita Olokolo, joka tarjoaa mahdollisuuden yöpyä tai vain ihailla tähtitaivasta "vaunusta" lasikaton kautta. Tällä hauskalla Olokololla voi käydä myös ajelemassa n.1.5h mottorikelkan vetämänä. Tätä olisikin hauska kokeilla joskus :) Lue lisää Klik! 


Kemin Ajoksesta pääsee myös risteilyille jäänmurtaja Sampolla. Jos edellämainittu toiminta ei riitä - lisäsäpinää arktisella tavalla voi saada risteilemällä perämerellä. Risteilyjä on tarjolla erilaisia kuten "Arctic Sunrise"-risteilysta - "Päiväretki Rovanimelle risteilyyn".  Samporisteilyistä lisäinfoa täältä.

LumiLinna sijaitsee Kemin sisäsatamassa meren rannalla. Alueella on säilynyt kauniita aittamakasiineja yms. vanhaa rakennuskantaa. Paikka on kaunis myös kesäaikaan. Täällä  voi nauttia myös kesäpäivästä merellisessä ympäristössä.

Jokos teille Kemin LumiLinna on jo tuttu paikka :) ?

Oikein ihanata maaliskuuta ystävät - kevättä kohti mennään vaikka lunta kuvissa riittää :D


♥Sike