Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kööpenhamina - aina yhtä ihana | 29.3.2016Reilut puolivuotta tai vajaa vuosi sitten (miten vaan asian haluaa ilmaista ;)) loppukesällä kiersimme Via Balticaa ja jatkoimme Baltian maiden jälkeen läpi Puolan ja Saksan kautta Tanskaan. Jostain syystä Tanska ja Saksa aiheiset blogitekstit olivat jääneet julkaisematta niin laitanpa nyt tulemaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 

Tanska on näistä maista minun suosikkini nro1. Siispä ensimmäisenä muutama kuva Tanskasta jossa kävimme pakolliset Legolandiareissut sekä ehdimme onnekseni piipahtaa myös Kööpenhaminassa. Olen aina tykännyt tanskalaisesta designista ja modernista tanskalaisesta sisustustyylistä. He osaavat myös tyylikkäästi yhdistää nykyaikaisen kaupunkisuunnittelun vanhaan historialliseen rakennuskantaan. Moni ajanhermoilla oleva trendikäs design-tuote tai klassikko tulee  juurikin Tanskasta.
Mielessäni olikin silloin monta paikkaa missä olisi halunnut käydä, mutta niin kuin aina - aikaraja tuli vastaan ja kun perheen kanssa liikutaan - mennään perheen ehdoilla. Muutamassa sisustusliikkeessä ehti kuitenkin pikaisesti pyörähtää. Design-tuotteiden putiikkeja yms sisustusliikkeitä tässä kaupungissa riittää. 

Designista kiinnostuneille Designmuseum http://designmuseum.dk/#_=_ onkin yksi niistä paikoista jossa kannattaa ehdottomasti vierailla.


Muutama pakollinen nähtävyys (kirkko, linna, merenneito yms)  ja loppupäivän  kävelimme läpi Kööpenhaminan keskustaa. Matkalla teimme nopeita pistoja kadunvarren liikkeisiin. Etukäteen olin paikantanut muutaman tärpin ja ne löytyikin suht hyvin.

Olimme Via Baltica -reissussa siskoni perheen ja yhden ystäväperheen kanssa ja vannoimme että tänne tullaan uudelleen (naisporukassa tottakai). Ihan vaan siksi että saataisiin rauhassa koluta kaikki ne putiikit läpi, jotka jäi kesällä näkemättä tai tuli juostua läpi :D 

H.C.Andersen kuuluu vahvasti Tanskalaisuuteen. Tämän rakastetun kirjailijan profiili löytyi itseoikeutetusti myös keskustan MacDonaldsista. HC Anerdenin teemapuisto löytyy Kööpenhaminasta http://www.ripleys.com/copenhagen/hc-andersen/ ja varsinainen museo Odensesta
http://andersensodense.dk/

        

Täälläkin voisin vain kulkea muutaman päivän ja ihan vain ihailla eri kohteita sekä napsia kuvia. Kööpenhaminassa talojen väritys on poikkeuksellisen iloista  -  mikä tekee niistä erityisen kiehtovia.

Legolandiassa vierailimme myös ja siellä löytyy pienoismallina nämä ihanat Köpiksen merenrantatalot.


Juutinrauman siltaa pitkin (ylin ja alin kuva) matkamme jatkui sittemmin Ruotsin puolelle. Keräsin tuohon muutaman sisustusputiikkilinkin Kööpenhaminassa jotka saattaisi joitakuita teistä kiinnostaa. 

http://www.illumsbolighus.dk/
http://liebeshop.dk/shop/frontpage.html
http://stilleben.dk/
http://www.dzoo.dk/
https://www.bolia.com/en/

Onko teillä jokin lempparisisustusputiikki Köpiksessä missä tykkäätte käydä?
Laittakaapa vinkkiä, sillä mielelläni kuulisin ja laittaisin muistiin "sinne seuraavalle reissulle" odottamaan :). Uskon myös blogini lukijoita kiinnostavan hyvät tärpit Kööpenhaminassa ja toki muuallakin Tanskassa.

Ihanaa tätä viikkoa :)

Sike