Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Akustiikkaan satsaaminen kannattaa - kurkkaus messukohteeseen | 19.5.2016


Kuva 1

Akustiikka on asia johon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota aina kun suunnitellaan korkeita tiloja. Erityisesti moderneissa nykytaloissa riittää lasipintaa ja yhtenäisiä tiloja jotka ovat useimmiten myös ylös asti auki. Mikään ei ole epämukavampaa ja kurjempaa kuin se, ettei omassa kodissa voi kunnolla keskustella kaikumisen vuoksi. Kaikki äänet kertaantuu kun äänet pääsevät kimpoilemaan kovia pintoja pitkin. Tämä tekee korkean tilan äänimaailmasta pahimmillaan todella epäergonomisen ja stressaavan, vaikkei kuulossa sinällään olisi mitään vikaa. 

Kuva 2

Kaikki kuvat ovat sisustamastani asuntomessukohteesta, jonne asennettiin akustinen katto (kuva 2) ja lisäksi suunnittelin kohteeseen akustisen tilateoksen (kuva 1 ja kuva 5). Tilateoksen inspiraation lähteenä oli mäen päällä sijaitsevan messukohteen ikkunoista avautuvat näkymät. 

Akustiikan oikealle määrittämiselle on olemassa erilaisia laskentakaavoja. Ammattilaiset pystyvät määrittämään oikean tarpeen kuhunkin kohteeseen. Seinille asennettavat vaimentavat materiaalit ja tilateokset helpottavat akustista ongelmaa - ollen kuitenkin useimmiten riittämätöntä. Paras tulos saadaan kattoon asennettavalla ratkaisuilla. Tänäpäivänä materiaaleissa on valinnan varaa ja voidaan valita kunkin kohteen sisustustyylin ja arkkitehtuurin mukaisesti.

Summasummarum - asuntomessukohteeseen valitsimme Konton  akustisen kattomateriaalin, joka antaa kotiin kivan tunnelman ja sopii kohteeseen mielestäni täydellisesti. Konton tuotteet tehdään turpeesta ja nimenomaan uusiutuvasta pintaturpeesta joka kestää ekologisen tarkastelun. Pintaturve uusiutuu samaa tahtia suomalaisen puuston kanssa. Turpeesta valmistetussa akustisessa materiaalissa on hyvä absorbointikyky, se kestää kosteutta ja on homehtumaton sekä hyvä lämmöneriste. Lisäksi tuote on erittäin kevyt asentaa.kuva 3


kuva 4

Pari fiiliskuvaa vielä messukohteen sisustuksesta ja suunnittelemastani sängynpäädystä, johon olen ainakin itse tosi tyytyväinen. Materiaalina on arvostamani suomalainen puu. Kerron myöhemmin päädyn tarinan tarkemmin - mstä kaikki alkoi, mallintamisesta - mitoittamiseen jne l.  hikeä ja mietintämyssyä mahtui tähän projektiin :).  Sängynpäädyn tekijä/toteuttajakin löytyi yllättävän lähelta messuasiakaspariskuntaa. Iso kiitos Pentille. Pohjalainen osaa ihan mitä vaan :) Pääty on mallisuojattu prototyyppi ja siihen liittyy ns. moniaistisen ambientdesignen periaate. 

Sokerina pohjalla - olen niin nöyrästi otettu kun kohteemme OH-kuva (viimeviikon lehdistöpäivänä otettu - alin kuva) löytyy DEKOlehden nettisivuilta ♥ . Ylimmässä kuvassa - joka otettu myöhemmin on jo valaisinkin paikallaan. Mistä on kyse - kannattaa käydä Dekomagazinen sivuilla tutustumassa aiheeseen tarkemmin KLIK


kuva 5

Viime viikolla sain opiskelukaverini ja kollegani mukaan piipahtamaan messukohteessa. Oli kiva kuulla toisen ajatuksia ja saada apua viimehetken kamppeiden hakuun ennen ensimmäisiä kuvauksia. Siispä suurkiitos Tunnne Tilat blogin Karin  vierailustasi :)

Somessa messukohdetta voit seurata mm. instassa
#keittiömaailma #suolajapippuri#suolaajapippuria#jettatalo#asuntomessut2016#seinajoenasuntomessut#isku

Ihanaa tätä viikkoa ♥ 
    
Sike