Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sadonkorjuuta ja pihatöitä Fiskarsin työvälineillä | 06102016Syksy on saapunut ja syksyn mukana syystyöt. On aika kerätä viimeiset hedelmät ja laittaa kasvimaa talvikuntoon. Keräsimme omenat Fiskarsin QuikFit hedelmäpoimurin avulla. hedelmäpoimuri kiinnitetään Fiskars QuikFit™ Teleskooppivarteen. Fiskars QuikFit Teleskooppivarsia  löytyy M ja  L koossa - pidemmällä L- mallilla yltää jopa kuuteen metriin asti. Pussukka on irroitettava ja pesunkestävä.

Samaan vartta voidaan käyttää myös muiden vaihtopäätyökalujen kanssa. Rännien puhdistamiseen tarkoitettua  Fiskars räystäskourun puhdistajaa  testasimme alkukesästä talonmaalausurakan aikana.  Räystäskourun puhdistaja osoittautui todella käteväksi ja voin lämpimästi suositella teillekin. Teleskooppivarren avulla puhdistaminen onnistuu myös maassa tukevasti seisten.


QuikFit kaarevaa sahan saa myös kiinnitettyä samaan teleskooppivarteen. Tällä on  ollut kätevä "sahata" korkealla sijaitsevat huonot oksat pois. Koukkumainen pää tekee sahaamisesta vakaampaa ja pitää terää paikallaan. Terän alareunassa olevalla veitsellä voi poistaa kuivia ja pieniä oksia.

  
Maan muokkauksessa oivallinen apu löytyy  Fiskarsin Xact puutarhatalikosta. Talikkoa saa M,  L ja kompostiversiona.  Hyvän muotoilun ansiosta tätä on tosi mukava sekä ergonominen käyttää. Kesän kasvukauden jälkeen oli taas aika kääntää multa ja homma hoituu näppärästi kun on hyvät työvälineet. Talikko sopii mainiosti myös tiukaksi tallaantuneen maan muokkaamiseen ja kääntämiseen, nurmikon ilmaamiseen sekä kivien ja ruohojen haravointiin.


 

Vielä hetki sitten puut olivat kauniissa syysruskassa. Tykkään tosi paljon vaahteroiden upeasta syysvärityksestä - samoin aronioissa on upeat värit. Nyt tämä kaikki syksyinen ruskakauneus löytyy  maasta ja on aika tarttua haravaan :).  
 Onneksemme  Fiskarsin haravavalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Itse olen tykästynyt isoon Solid XL lehtiharavaan. Lapa on normaalia leveämpi ja korkeampi (l. 65 cm) - sen ansiosta haravoiminen on tosi kevyttä ja nopeaa. Piikit haravassa ovat litteitä, jäykkiä ja kaarevia joka tekee työskentelystä entistäkin mukavampaa kun lehdet eivät koko ajan takerru piikkien väleihin. Toinen lempparini on Fiskarsin Light lehtiharava joka sopii mainiosti nurmikon sekä kivetysten yms vastaavien polkujen haravoimiseen. Tukevat ja joustavat piikit estävät tikkuja ja lehtiä jäämästä kiinni. Kummassakin haravassa on kevyt mutta kestävä alumiinirunko. Light haravassa on lisäksi pehmeä tarttumispinta.

Joko nämä Fiskarstuotteet ovat sinulle tuttuja juttuja? Lisätietoa löydät linkkien takaa.

Mukavaa loppuviikkoa ja aurinkoista lokakuuta!


Sike


Yhteistyössä